Šport > Nogomet
28 ogledov

Messi s tremi goli prehitel Maradono, Batistuta še daleč

Leo Messi Argentina Gvatemala Reuters
Argentina je v gosteh na prijateljski tekmi visoko ugnala Gvatemalo (4:0). Tri gole je prispeval Leo Messi, ki je tako zabil prvič po poškodbi, ki ga je oddaljila od zaključka klubske sezone.

Leo Messi se je s tremi goli na drugem mestu večne lestvice strelcev argentinske reprezentance izenačil s Hernánom Crespom, skupno je sedaj zabil 35 golov na 82 tekmah. 

Z izkupičkom na tekmi v Ciudadu de Guatemali je prehitel legendarnega Diega Armanda Maradono, ki je na 91 tekmah dosegel 34 zadetkov. Na prvem mestu še vedno premočno vodi Gabriel Batistuta, popularni "Batigol" je na 78 srečanjih dal kar 56 golov.

Lep povratek: "hat-trick" in asistenca

"La Pulga" je prvi gol proti Gvatemali dosegel v 15. minuti po podaji Ezequiela Lavezzija, ko je zadel z več kot 20 metrov oddaljenosti. Vodstvo je podvojil Augusto Matías Fernández, ki je z glavo nadgradil predložek Messija. 

Najboljši svetovni nogometaš je pred koncem polčasa iz enajstmetrovke povišal na 3:0, potem ko je bil nad njim tudi storjen prekršek za najstrožjo kazen. Na začetku drugega dela je zabil še tretjič, spet po podaji Lavezzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.