Šport > Nogomet
7221 ogledov

Messi ni mogel preboleti tega, kar mu je storil Lewandowski

Lewandowski Messi Epa
Lionel Messi je na SP v Katarju, kjer je Argentina osvojila naslov prvaka, kuhal zamero do Roberta Lewandowskega.

Argentinski nogometni virtuoz Lionel Messi je priznal, da je bil na tekmi svetovnega prvenstva med Argentino in Poljsko jezen na Roberta Lewandowskega. Razlog so bile besede, ki jih je napadalec Barcelone izrekel kmalu po podelitvi zlate žoge za leto 2021.

Messi je na zadnji tekmi skupinskega dela, ki so jo Argentinci dobili z 2:0 in si tako priigrali najboljše izhodišče pred nadaljevanjem, namerno iskal neposreden dvoboj z Lewandowskim in ga večkrat poskušal preigrati, za povrhu pa je zavrnil tudi opravičilo, potem ko je bil nad njim storjen prekršek. Pri tem ga je gnalo osebno maščevanje, saj je do Lewandowskega kuhal veliko zamero. Toda zakaj?

Lewandowski Messi | Avtor: Epa Epa

Lewandowski je leta 2020 odigral eno najboljših sezon v dresu Bayerna Münchna in bi bržkone osvojil zlato žogo, če ne bi France Football podelitve odpovedal zaradi pandemije covida-19. Naslednje leto je Poljak znova veljal za glavnega favorita, a je priznanje na veliko presenečenje nogometne javnosti še sedmič romalo v Messijeve roke.

Messi Lewandowski | Avtor: Profimedia Profimedia
Argentinec je v zahvalnem govoru opozoril na krivico in odgovorne pozval, naj Lewandowskega nagradijo z zlato žogo za leto 2020. "Vsi se strinjamo, da si bil lani ti zmagovalec, zato mislim, da bi ti France Football moral dati zlato žogo, ki si jo zaslužiš," je dejal Messi.

Toda Lewandowski mu ni vrnil s komplimentom. "Nisem preveč navdušen nad tem, da bi dobil nagrado za leto 2020. Želim si, da bi bile Messijeve izjave iskrene in ne samo prazne besede," je dejal.

Messija je to zelo prizadelo, zato je poskušal Lewandowskega ponižati na tekmi v Katarju. "Zmotile so me njegove izjave. Ko sem osvojil Ballon d'Or, sem povedal to, kar čutim, njegov odgovor pa me je prizadel. Med tekmo sem ga ignoriral, ker sem bil jezen in ker menim, da tega ne bi smel izreči. Zelo sem bil jezen. Ali sem ga namerno preigraval? Ja," je priznal član Interja iz Miamija.

Zvezdnika sta bojno sekiro zakopala šele po prestopu Lewandowskega v Barcelono. "Po tistem sva se dobila in se strinjala, da je šlo za nesporazum. Tudi njega je jezilo, ker njegove besede niso povsem sovpadale s tem, kar je pristalo na internetu. Potem je odšel v Barcelono in pogovarjala sva se o klubu, mestu in še marsičem drugem," je zaključil 36-letnik.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.