Šport > Nogomet
5753 ogledov

Odzivi na Zlato žogo: "To je kraja, sramota!"

Leo Messi Ballon d'Or Epa
Podelitev nagrade za najboljšega nogometaša leta 2021 je vzbudila ostre polemike.

V pariškem teatru Châtelet se je v ponedeljek zvečer zbral del nogometne smetane. Podelili so priznanja za dosežke v iztekajočem se letu, tudi prestižni Ballon d'Or.

V ženski konkurenci je zmagala nogometašica Barcelone Alexia Putellas. Novo nagrado kopa za najboljšega mladega nogometaša do 23 let je dobil še en član Barcelone - Pedri. Nagrado za najboljšega strelca je prejel golgeter Bayerna Robert Lewandowski, nagrado jašin za najboljšega vratarja pa so podelili vratarju PSG - Gianluigiju Donnarummi. A vse to je ostalo v senci glavnega izbora.

Pod okriljem revije France Football je za najboljšega v preteklem letu glasoval po en novinar iz vsake države, vsi so razvrstili deset najboljših po lastni presoji. In še sedmič je tovrstno nagrado, za katero so v preteklosti poleg novinarjev glasovali še selektorji in kapetani reprezentanc, dobil Lionel Messi.

Lionel Messi Nič se ne spremeni Šport Tudi po letu premora Zlata žoga v istih rokah

Za mnoge je bil izbor krivičen predvsem na račun Lewandowskega, ki je v lanski sezoni podrl nekaj desetletij star strelski rekord Bundeslige. Poljak je bil prvi favorit za nagrado že lani, ko jo začuda niso podelili.

"Vsi vemo, da bi lani moral nagrado dobiti ti. Upam, da jo boš nekoč dobil, ker si jo zaslužiš," je po razglasitvi zmagovalca Lewandowskemu dejal Messi.

Robert Lewandowski Leo Messi Ballon d'Or | Avtor: Instagram Instagram

Odzivi na Poljskem in v Nemčiji so bili ostri. Številni so se pritoževali nad razpletom večera in zatrjevali, da bi nagrada morala romati v roke napadalca Bayerna.

"Iskreno, ne razumem več. Z vsem dolžnim sporštovanjem do Messija in ostalih, nihče si nagrade ni zaslužil tako kot Lewandowski," je dejal Lothar Matheus.

"Lewandowski bi si zaslužil zlato žogo in nagrado za najboljšega napadalca. Že leta je najvišjem nivoju. Čestitke Messiju, toda tudi Lewa je prispel na nogometni Olimp," je bil slikovit Oliver Kahn.

"Rop pri belem dnevu," je bil enega od mnogih razjarjenih uporabnikov Twitterja. "Tipičen Messi/Ronaldo predsodek. Več igralcev bi si letos bolj zaslužilo to nagrado," je bil drug odziv, ki je povzel mnenja velikega dela ljubiteljev nogometa.

Cristiano Ronaldo Zlata žoga Šport Ronaldo besen na urednika: Lagal je. To je nesprejemljivo!

Komentarjev 1
  • Sharon_McHugh 15:34 30.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦