Šport > Nogomet
4536 ogledov

Messi ruši Ronaldove rekorde

Lionel Messi Profimedia
Argentinski superzvezdnik je blestel na tekmi petega kroga lige prvakov.

Lionel Messi nadaljuje svoj preporod po razmeroma neuspešni krstni sezoni v dresu pariškega velikana. Na sinočnji tekmi petega kroga lige prvakov je 35-letnik prispeval dva gola in še dve podaji ob visoki zmagi nad Maccabijem Haifo (7:2).

Messi je Parižane popeljal v vodstvo v 19. minuti po podaji Kyliana Mbappeja, pred iztekom polčasa pa je dosegel še svoj drugi zadetek po natančnem strelu izven kazenskega prostora.

Lionel Messi SP 2022 Šport Ronaldo ne želi, da bi Messi postal svetovni prvak

S tem je Messi postavil nov rekord po številu doseženih golov izven vratarjevega prostora - 23. Pred tekmo z Maccabijem je bil Argentinec poravnan s Cristianom Ronaldom (22), ki s 140. goli (0,77 na tekmo) še naprej ostaja najboljši strelec tega elitnega tekmovanja.

Messi je trenutno pri 129 zadetkih s povprečjem 0,81 gola na tekmo.

Messi je tako v dobrem mesecu dni izboljšal kar dva Ronaldova rekorda. Sredi septembra je namreč vpisal zadetek proti 39. ekipi v ligi prvakov, medtem ko je Ronaldo, ki letos v tem tekmovanju ne nastopa, zatresel mrežo proti 38 moštvom.

Liga prvakov Šport Hrvaška sramota, ki je obšla svet: "Osramotili sta sebe in državo"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.