Šport > Nogomet
8 ogledov

Messijev rekord na čakanju

lionel messi EPA
Argentinskemu čudežnemu dečku Lionelu Messiju do rekorda legendarnega Gerda Müllerja manjkajo samo še trije goli. Nogometaš Barcelone pa bo moral na svojo novo priložnost še nekoliko počakati, saj ne bo zaigral na pokalni tekmi proti Deportivu Alavesu.

Lionel Messi je glavni kandidat, da januarja še četrtič zapored osvoji nagrado za najboljšega nogometaša leta, medtem ko mu do rekorda Gerda Müllerja manjkajo samo še trije zadetki. Legendarni Nemec je v koledarskem letu 1972 dosegel 85 golov. ''Messi razmišlja, kako bi pomagal ekipi, in ne o osebnih rekordih. Če bi razmišljal drugače, bi me prosil, da zaigra v pokalu,'' je povedal Tito Vilanova.

tito vilanova | Avtor: EPA EPA
Na tekmi proti Alavesu bodo polega Messija manjkali še Victor Valdés, Andrés Iniesta, Xavi in Gerard Piqué. ''Igralcem, ki so v zadnjem času veliko igrali, sem namenil nekaj počitka. To bo dobra tekma za vse, ki se vračajo po poškodbi, kot Thiago Alcantara in Adriano,'' je povedal trener Barcelone.

V ekipo se vrača David Villa, ki je zaradi poškodbe gležnja manjkal na obisku pri Levanteju. ''David je dobro. Videli bomo, kako bo jutri, a ne bi smelo biti težav,'' je povedal Vilanova, ki je v trinajstih kolih La Lige zbral že 37 točk. Španec o tekmecih za naslov ni želel razpravljati. ''Vem, da težko razumete, a zame je trenutno pomembna pokalna tekma in obisk pri Athleticu Bilbau. Kaj se dogaja v drugih klubih, nima nič z mano,'' je zaključil Španec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.