Šport > Nogomet
18 ogledov

Messiju bržkone še petič zlata žoga

Lionel Messi EPA
Argentinski zvezdnik Barcelone Lionel Messi je glavni kandidat, da bo v ponedeljek razglašen za najboljšega nogometaša leta, kar bi bila že peta zlata žoga v njegovi karieri.

Mednarodna nogometna zveza bo najboljše razglasila v ponedeljek na gala prireditvi v kongresni dvorani v Zürichu. Majhne možnosti za zlato žogo pripisujejo tudi Portugalcu Cristianu Ronaldu, prejemniku zlate žoge za leti 2013 in 2014, nekateri pa drugemu nogometašu Barcelone Brazilcu Neymarju.

Lionel Messi je Ballon d'Or osvojil že za leta 2009, 2010, 2011 in 2012, lani pa je bil glavni zvezdnik Barcelone pri osvojitvi domačega prvenstva in pokala, lige prvakov, evropskega superpokala in klubskega svetovnega prvenstva. V vitrini Barcelone iz lanske sezone manjka le domači španski superpokal.

V igri tudi za Puskasa

Messi bi z novo zlato žogo naredil nov korak v nogometno nesmrtnost. To bi bila zanj že peta tovrstna nagrada, po tri sta osvojila njegov večni tekmec Ronaldo in Francoz Zinedine Zidane. Messi pa kandidira tudi za najlepši gol sezone. Gre za zadetek iz finala pokala proti Athletic Bilbau, ki ima dobre možnosti, da dobi nagrado Ferenca Puskasa.

Na prireditvi bodo izbrali tudi najboljšega trenerja, pa najboljšo igralko. Med trenerji je kandidat za prvo mesto prav tako strateg Barcelone Luis Enrique, njegova najhujša tekmeca pa so selektor Čila Jorge Sampaoli in vodja stroke pri Bayernu Josep Guardiola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.