Šport > Nogomet
61 ogledov

Metz zaprl del stadiona

Anthony Lopes Metz Lyon Youtube
Francoski nogometni klub Metz je sporočil, da bo zaradi sobotnega napada na vratarja Lyona, v katerega so domači navijači vrgli pirotehnično sredstvo, zaprl del tribun.

Incident na tekmi med Metzom in Lyonom se je zgodil v 31. minuti, ko so domači navijači v bližino vratarja Anthonyja Lopesa vrgli petardo.

Zaradi okvare sluha je moral poiskati zdravniško pomoč, sprva je kazalo na hujšo poškodbo, pregledi pa so pokazali, da je bobnič ostal nepoškodovan, so pa Portugalcu vseeno predpisali daljši počitek. Tekmo so takrat po 45-minutnem čakanju in prekinitvi odpovedali, za zdaj še ni znano, kakšna bo njena usoda.

Disciplinska komisija francoske lige bo o primeru sicer razpravljala še ta teden, na izrek kazni pa bo verjetno treba počakati še nekaj časa. Najverjetnejša kazen je poraz Metza za zeleno mizo, morda pa bodo tudi določili kakšno tekmo igranja pred praznimi tribunami.

Pridržali 23-letnika

Klub, katerega navijači so zakuhali incident, pa je že danes sporočil, da bo za nedoločen čas zaprl del tribun za golom, s katerega je priletela pirotehnika. Policija je sicer po tekmi pridržala 23-letnika, ki naj bi že priznal, da je on vrgel eno od petard na igrišče.

"Dejanje prejšnjo soboto je bilo nesprejemljivo. Meja je bila prekoračena, to nima več nobene zveze z nogometom. Tudi zaradi tega smo se odločili za zaprtje. Upam, da bo to dovolj veliko opozorilo, da se kaj takšnega ne bo ponovilo," je odločitev pojasnil predsednik Metza Bernard Serin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.