Šport > Nogomet
25 ogledov

Mevlja do zmage nad Bayrnom

Edinson Cavani Profimedias
Nogometaši Rostova so premagali Bayern, PSG pa si je z remijem 2:2 proti Arsenalu najverjetneje zagotovil prvo mesto v svoji skupini.

Derbi večera sta na stadionu Emirates v Londonu odigrala Arsenal in PSG, z remijem 2:2 pa imajo zdaj več možnosti za prvo mesto Parižani. Odločajo namreč medsebojne tekme, prva v Parizu se je končala z izidom 1:1.

Prvi polčas ni ponudil veliko priložnosti, v 18. minuti pa so povedli gostje. Thiago Motta je z odlično žogo v kazenski prostor domačih poslal Blaiseja Matuidija, ta pa je na drugi vratnici našel samega Edinsona Cavanija za 0:1. Gostje so nato vajeti tekme prepustili domačim, kaznovani pa so bili ob koncu polčasa, ko je Grzegorz Krychowiak v šestnajstercu spotaknil Alexisa Sancheza. Enajstmetrovko je zanesljivo izvedel Olivier Giroud.

Tudi na začetku drugega polčasa so bili gostitelji podjetnejši, a ostajali brez pravih priložnosti, na drugi strani zelenice pa je s prostega strela prečko zadel Lucas Moura. Nato pa je Arsenal povedel. Po pravem fliperju v kazenskem prostoru gostov je žoga priletela v Marca Verattija in se odbila v gol. Ob 2:1 so Londončani imeli v žepu že prvo mesto v skupini.

Brez večjih težav so odbijali napade Parižanov, nato pa je po kotu na drugi vratnici z glavo streljal Lucas, žogo, ki bi jo vratar David Ospina z lahkoto ujel, pa je v lastno mrežo preusmeril Alex Iwobi. Topničarji so morali kreniti v napad, ob hitrih protinapadih pa je imel dve izjemni priložnosti Cavani, ki pa ni uspel spremeniti izida.

Na drugi tekmi v tej skupini sta se Ludogorec in Basel razšla brez zadetkov. Andraž Šporar je za Švicarje igral od 79. minute.

Mevlja in kolegi ugnali Bayern

Rostov je prišel do ene največjih zmag v zgodovini kluba. Na prvi tekmi dneva je na domači zelenici s 3:2 premagal münchenski Bayern, ki je tako najverjetneje že pred tekmo madridskega Atletica ostal brez prvega mesta v skupini D.

Nemci so zaigrali v nekoliko pomešani postavi, a so v 35. minuti vseeno povedli. A gostitelji se niso vdali, že pred koncem prvega polčasa so izenačili, na začetku drugega dela pa iz enajstmetrovke tudi povedli. Nemški prvaki so se hitro vrnili, a jih je nato končno presekal zadetek Ekvadorca Christiana Noboe na polovici drugih 45 minut. Slovenski reprezentančni branilec Miha Mevlja je odigral celotno tekmo.

Sardar Azmoun  | Avtor: EPA EPA

Atletico je na domači zelenici opravičil vlogo favorita in v drugem polčasu strl odpor PSV. Jan Oblak, branil je vso tekmo, in kolegi so edini s popolnim izkupičkom v ligi prvakov.

Od 0:3 do 3:3

V Istanbulu je Bešiktaš gostil Benfico, Portugalci pa so v prve pol ure nadigrali domačine. Od 10. do 31. minute so gostje trikrat zatresli mrežo domačega vratarja, v drugem delu pa je v 58. minuti z fenomenalnimi polškarjicami najprej zadel rezervist Cenk Tosun, v 82. minuti pa je Damir Skomina po igranju z roko dosodil enajstmetrovko v korist Bešiktaša. Proti rojakom je z bele točke zadel Ricardo Quaresma.

Slednji je najboljše prihranil za 89. minuto. Z 'rabono' je podal z leve strani, pred golom lizbonskih orlov pa se je najbolje znašel Vincent Aboubakar za končnih 3:3.

V skupini C je Barcelona slavila pri Celticu in z novima dvema goloma Lionela Messija potrdila prvo mesto v skupini. Manchester City je na gostovanju v Nemčiji osvojil točko.

Liga prvakov, 5. kolo:

Skupina A:
Arsenal : PSG  2:2 (1:1)
Giroud 45./11-m, Verratti 60./ag; Cavani 18., Moura 77.

Ludigorec : Basel  0:0

Lestvica: Arsenal 11, PSG 11, Basel 2, Ludogorec 2

Skupina B:
Napoli : Dinamo Kijev  0:0

Bešiktaš : Benfica  3:3 (0:3)
Tosun 58., Quaresma 83./11-m.; Guedes 10., Nelsinho 25., Fejsa 31.

Lestvica: Napoli 8, Benfica 8, Bešiktaš 7, Dinamo Kijev 2

Skupina C:
Celtic : Barcelona  0:2 (0:1)
Messi 24., 56.

Borussia (M) : Manchester City  1:1 (1:1)
Raffael 23.; Silva 45.

Lestvica: Barcelona 12, Manchester City 8, Borussia (M) 5, Celtic 2

Skupina D:
Atletico Madrid : PSV  2:0 (0:0)
Gameiro 55., Griezmann 66.

Rostov : Bayern  3:2 (1:1)
Azmoun 44., Poloz 50./11-m, Noboa 67.; Douglas Costa 35., Bernat 52.

Lestvica: Atletico Madrid 12 (-1), Bayern 9, Rostov 4, PSV 1 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.