Šport > Nogomet
29 ogledov

Mihajlović v Milan, Jesus v Sporting

jorge jesus benfica EPA
Na nogometni tržnici je že zelo živahno. Kot kaže, bodo že kmalu nova trenerja dobili v italijanskem Milanu in portugalskem Sportingu. James Milner bo odslej branil barve Liverpoola.

Po medijskih poročilih je srbski strateg Siniša Mihajlović, ki je v minuli sezoni vodil Sampdorio, pred podpisom pogodbe z Milanom, Jorge Jesus pa bo bržkone trenersko klop Benfice zamenjal za rivalsko klop lizbonskega Sportinga.

Italijanski mediji so videli 46-letnega srbskega stratega večerjati z mogotcem Silviom Berlusconijem, lastnikom AC Milana, kar je nemudoma sprožilo govorice in ugibanja o prihodu na klop Milana. Mihajlović si je dvignil ugled, potem ko je Sampdorii tlakoval pot do kvalifikacijskega mesta za evropsko ligo. Sampdoria je sicer elitno italijansko ligaško prvenstvo končala na sedmem mestu, a je napredovala v evropske kvalifikacije kot "srečni poraženec", saj je Evropska nogometna zveza šesto Genoo izločila iz tekmovanja, potem ko njena vloga ni izpolnjevala Uefinih standardov.

Sampdoria je na svoji spletni strani že potrdila, da se k njim na trenersko mesto vrača Walter Zenga, ki je nazadnje služboval v Združenih arabskih emiratih. Milan po drugi strani še ni odslovil Filippa Inzaghija, s katerim je klub v eni najslabših sezon pristal na skromnem desetem mestu.

Smrtni greh Jesusa

Če je v primeru Mihajlovića, ki je svojo trenersko pot začel v Italiji kot pomočnik takratnemu in zdajšnjemu trenerju Interja Robertu Manciniju, še nekaj neznank, pa je vse že skoraj dogovorjeno v primeru Jorgeja Jesusa, ki bo za navijače Benfice storil smrtni greh, saj se bo v novi sezoni usedel na klop Sportinga.

Portugalski mediji na široko poročajo, kako je predsednik Benfice Luis Felipe Vieira zavrnil podaljšanje pogodbe s Jesusom, ki, potem ko je Benfica osvojila domače prvenstvo in še ligaški pokal, ni privolil v nižjo plačo. Jesus je bil trener Benfice vse od leta 2009.

"Jesus in predsednik Sportinga Bruno de Carvalho sta dosegla dogovor," je poročal televizijski program SIC Noticias. Šestdesetletni strateg bo na klopi novih zmagovalcev portugalskega pokala zamenjal Marca Silvo in naj bi imel pri klubu, ki je sicer precej zadolžen, letno plačo v višini štiri milijona evrov.

Milner iz Cityja k Liverpoolu

Iz Liverpoola pa prihajajo vesti o novi okrepitvi. Vodstvo rdečih je sklenilo dogovor z vezistom Manchester Cityja Jamesom Milnerjem, ki bo ob koncu meseca postal prost igralec. Milner se bo preselil v Liverpool, kjer so mu obljubili stalno mesto v prvi ekipi, kot pa, da bi za več ponujenega denarja ostal pri Cityju. Milner je za angleško reprezentanco zbral 53 nastopov, City ga je pripeljal leta 2010 za 35 milijonov evrov, v petih sezonah pa je v 125 nastopih zabil 18 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.