Šport > Nogomet
21 ogledov

Milan izvlekel točko, Sassuolo šokiral Napoli

Abate Niang Bologna Milan
1/11
EPA
Milan se je z dvema goloma v izdihljajih dvoboja dokopal do točke v Bologni (3:3). Juventus je slavil pri Chievu (1:2), Roma pa pri Sampdorii (0:2). Sassuolo je do prve točke prišel pri Napoliju (1:1), ki prvič letos ni osvojil celotnega izkupička.

V Bologni je na stadionu Dall'Ara Valter Birsa ponovno dobil mesto v začetni enajsterici Milana, ki je do točke prišel po dveh golih v zaključku srečanja. Za domače je Rene Krhin odigral zadnjih pet minut rednega dela in sodnikov dodatek, ko so Rossoneri silovito pritisnili in si priborili točko, ki pa jim v boju za vrh lestvice pomeni zelo malo, za vodilno Romo imajo že velikih 10 točk zaostanka.

Mario Balotelli je odsedel prvo od treh tekem kazni zaradi rdečega kartona proti Napoliju, a tokrat je Milan hitro zabil tudi brez njega, Andrea Poli je namreč v 12. minuti zatresel mrežo po podaji Robinha. Bologna je zaigrala precej bolj odločno in to se je moštvu iz Emilie-Romagne obrestovalo v 33. minuti, po podaji Jonathana Cristalda je zadel Diego Laxalt. Domači so povedli na začetku drugega dela, predložek Lazarosa Christodoulopoulosa je s strelom z glavo nadgradil Laxalt za svoj drugi gol večera. Ko je Cristaldo deset minut kasneje z glavo izkoristil podajo Alessandra Diamantija se je zdel zmagovalec odločen.

A Milan se ni dal in je začel valiti napad za napadom proti vratom Bologne. Silovit pritisk se je Rossonerom izplačal v samem zaključku obračuna. Najprej je v 89. minuti z levico zadel Robinho, Brazilec pa je nato v sodnikovem dodatku prispeval še asistenco Ignaziu Abateju, ki je varovancem Massimiliana Allegrija zagotovil točko.

Kurtić podal, Roma sama na vrhu

Chievo Boštjana Cesarja se je dobro upiral favoriziranemu Juventusu, po prvem polčasu so domači minimalno vodili. Takoj na začetku drugega dela je izenačil Fabio Quagliarella. Stara dama je v Veroni igrala malce manj zanesljivo kot je to praksa na večini tekem v Serie A, toda v 65. minuti ji je na pomoč priskočil kar domači branilec Alessandro Bernardini, ki je podajo Paula Pogbaja preusmeril v mrežo svojega vratarja in moštvo Antonia Conteja je iz mesta Romea in Julije odneslo tri točke.

Na vrhu lestvice je Roma sedaj sama s 15 točkami, saj je Napoli doma presenetljivo remiziral s Sassuolom. Rimljani so do točk proti Sampdorii prišli po golih Mehdija Benatie, slednji je zadel po izjemni samostojni akciji, in Gervinha. Sassuolo je še v nedeljo doma proti Interju klonil s pravljičnih 0:7, tokrat pa je z golom Simoneja Zaze z vročega San Paola odnesel remi. Jasmin Kurtić je bil podajalec pri golu gostov, Napoli pa je izgubil prve točke v letošnjem prvenstvu.

Italijanska liga, 5. kolo:

Bologna : AC Milan 3:3 (1:1)
Laxalt (33, 52), Cristaldo (62); Poli (12), Robinho (89), Abate (91)
Krhin (Bologna) je igral od 85., Birsa (Milan) pa do 64. minute.

Chievo : Juventus 1:2 (1:0)
Théréau (28); Quagliarella (47), Bernardini (65/a.g.)
Cesar je igral vso tekmo, Lazarevića (Chievo) ni bilo v ekipi.

Lazio : Catania 3:1 (2:1)
Ederson (4), Lulić (39), Hernanes (93); Barrientos (6)
RK: Bellusci (60/Catania)

Livorno : Cagliari 1:1 (1:0)
Luci (23); Ibarbo (53)

Napoli : Sassuolo 1:1 (1:1)
Džemaili (15); Zaza (20)
Kurtić (Sassuolo) je igral vso tekmo.

Parma : Atalanta 4:3 (4:2)
Mesbah (19), Parolo (28, 40), Rossi (35); Bonaventura (20), Denis (44), Livaja (79)
RK: Amauri (52/Parma)

Sampdoria : AS Roma 0:2 (0:0)
Benatia (65), Gervinho (88)
RK: Barilla (90/Doria)

Torino : Hellas Verona 2:2 (1:1)
Cerci (36, 53); Gómez (44), Jorginho (67/11m)

Udinese : Genoa 1:0 (0:0)
Calaio (79/a.g.)

Četrtek ob 20.45:
Inter – Fiorentina

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.