Šport > Nogomet
380 ogledov

Milanič fantom zastavil pomembno vprašanje

Zlatko Zahović Darko Milanič Ljudski vrt Profimedias
Mariborčane nocoj ob 20.45 v Ljudskem vrtu čaka povratna tekma odločilnega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov, na kateri bodo poskušali nadoknaditi gol zaostanka za Hapoelom.

V nogometnem hramu štajerske prestolnice bo danes padla odločitev o potniku v skupinski del Lige prvakov. V goste prihaja izraelski Hapoel, ki je na domačem terenu premagal slovenskega državnega prvaka z 2:1. 

Liga prvakov Šport Šok v prvem polčasu ni zmedel Maribora, v Ljudski vrt z lepim kapitalom

Mariborčani se potegujejo za tretji nastop v najelitnejšem klubskem tekmovanju v Evropi, v prid pa jim govori podatek, da so dosegli zadetek v gosteh. Minimalna zmaga v Ljudskem vrtu bi tako že zadostovala za uvrstitev naprej, a dejstvo je, da bodo varovanci Darka Milaniča morali zadeti.

maribor, hapoel, liga prvakov, kvalifikacije Liga prvakov Šport Ste želeli na tekmo v Maribor? Žal ne bo šlo

Mariborski strateg je na tiskovni konferenci poudaril, da na tekmi ne bo prostora za preračunljivost, temveč bo šlo na vse ali nič. "V vsakem trenutku bomo morali zadržati hladno glavo in nadzorovati emocije ter se držati načrta. Na igrišču bomo morali iti na vso moč, s polno energije in želje ter agresivnosti v fazi obrambe in napada. To ni tekma, v kateri bi lahko bili preračunljivi. Tukaj se gre na polno!" je povedal Milanič, ki je v okviru priprav na tekmo krepil tudi psihološko pripravljenost svoje ekipe.

V ta namen je svojim igralcem zastavil pomembno vprašanje. "Vprašal sem jih, kaj oni čutijo, ali smo lahko boljši?" je razkril Milanič. Odgovor ga ni presenetil. "Vsi od prvega do zadnjega so odgovorili, da smo lahko boljši, da lahko naredimo manj napak in lahko večkrat zaključimo. To moramo pokazati, v fazi napada si moramo upati. Moramo biti dobri. Letos se nam dogaja, da nismo vedno stoodstotni, tokrat moramo biti in tudi bomo."

"Vprašal sem jih, kaj oni čutijo, ali smo lahko boljši? Vsi od prvega do zadnjega so odgovorili, da smo lahko boljši, da lahko naredimo manj napak in lahko večkrat zaključimo." - Darko Milanič

Mariborčani ne bodo mogli računati na poškodovanega Luko Zahovića, ki je v UKC Maribor uspešno prestal operativni poseg in tako krenil na pot okrevanja. "Seveda se bo poznalo. Ko se zgodi takšna izguba, se moraš obrniti k fantom, ki so tukaj, Luko pa bomo počakali do vrnitve. Kot vedno se je treba soočiti z novonastalo situacijo, zdaj bomo skušali iz vsega potegniti maksimum. Manjka nam en napadalec in morali bomo poiskati nek nov način, da pridemo do uspeha."

Luka Zahović Luka Zahović Šport Iz UKC Maribor sporočili dobro novico
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.