Šport > Nogomet
1575 ogledov

Šok v prvem polčasu ni zmedel Maribora, v Ljudski vrt z lepim kapitalom

maribor, hapoel, liga prvakov, kvalifikacije
1/10
EPA
Maribor je na prvi tekmi kvalifikacijskega play-offa za nastop v Ligi prvakov izpolnil zastavljeni cilj in si pripravil lepo iztočnico za nastop v skupinskem delu elitnega nogometnega tekmovanja.

Mariborčani so na gostovanju v Beršebi upali na zmago ali remi, a tudi minimalen poraz (2:1), pri katerem je najpomembneje to, da so dosegli zadetek v gosteh, pomeni lepo izhodišče pred povratno tekmo v Ljudskem vrtu, kjer bodo lovili tretji nastop v skupinskem delu elitne Lige prvakov.

maribor, hapoel, liga prvakov, kvalifikacije | Avtor: EPA EPA
Slovenski državni prvak je na tekmi v Izraelu, ki si jo je ogledalo skoraj 16.000 gledalcev, povedel z golom Marcosa Tavaresa, le dve minuti kasneje pa je za domače izenačil Anthony Nwakaeme.

Končni izid je po spornem prekršku Blaža Vrhovca v sodnikovem podaljšku prvega polčasa z bele točke postavil Shir Tzedek.

Trener Darko Milanič je po tekmi poudaril, da je bil prekršek po njegovem mnenju storjen izven kazenskega prostora, vendar je sodnik menil drugače. 

Povratna tekma bo 22. avgusta v Mariboru.

Milanič presenetil, Tavares edini napadalec

Stadion je bil v skladu z napovedmi razprodan, zbralo se je kar 15.700 gledalcev. Trener slovenskega prvaka Darko Milanič je v začetno postavo presenetljivo uvrstil le enega napadalca - Marcosa Tavaresa.

Brazilskemu zvezdniku, ki je za zadetek potreboval vsega deset minut, je v napadu pomagal Valon Ahmedi, medtem ko sta Luka Zahović in Jasmin Mešanović ostala na klopi za rezerve.

Saša Gajser Darko Milanič Zlatko Zahović Maribor Šport Evropa? Zanima ga le liga prvakov Viler Kabha NK Maribor Liga prvakov Šport Igralec Maribora si tega ni želel

V taboru slovenskega prvaka so pred začetkom tekme poudarjali, da bo potrebno uvodoma umiriti motivirane nogometaše Hapoela in vzpostaviti ravnotežje na zelenici. Mariborčani so v prvih minutah dobro parirali domačim, ki so pričakovano prevzeli pobudo.

Milaničev "joker" udaril prvi

A premoč Hapoela je bila jalova in v deseti minuti je za veselje gostov poskrbel kdo drug kot Marcos Tavares. Brazilec, ki že od leta 2008 navdušuje v štajerski prestolnici, je izkoristil zmedo v domači obrambi, prehitel dva nogometaša Hapoela in obšel še vratarja Guya Haimova, ki je nespametno krenil iz vrat, nato pa žogo rutinirano poslal v prazno mrežo.

Veselje pa ni trajalo dolgo, saj je vsega dve minuti kasneje z evrogolom za izenačenje poskrbel Anthony Nwakaeme. Nigerijec je gostujočega vratarja Jasmina Handanovića premagal s fantastičnim volejem, ki ga je poslal v daljši kot.

Obe strani sta si v nadaljevanju polčasa priigrali nekaj priložnosti, a sta bila oba vratarja vedno na mestu. Mariborčanom je dobro kazalo, da bodo na odmor odšli z izenačenim izidom, nato pa je glavni sodnik Jonas Eriksson po sumljivem prekršku Blaža Vrhovca nad Maorjem Meliksonom pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je uspešno izvedel Shir Tzedek in domače prvič na srečanju popeljal v vodstvo.

Maribor zadržal aktiven izid

V 48. minuti je znova dobro posredoval Handanović, ki je bil uspešen tudi minuto kasneje, ko nalet Izraelcev ni pojenjal. Poskusila sta Maharan Radi in Melikson.

V 55. minuti je Mitja Viler od daleč skušal presenetiti Haimova, a je izraelski varat z zadnjimi močmi žogo izbil. Dve minuti kasneje so Mariborčani preveč zapletali pred golom domačih, zaključni strel pa je Vrhovec meril premalo natančno.

 | Avtor: EPA EPA

Hapoel je v zaključku vršil pritisk, Mariborčani pa so po menjavi Tavaresa težje zadrževali posest žoge. Handanović je moral še enkrat posredovati v 90. minuti po strelu sila razpoloženega Nwakaemeja, nato pa so se tudi gostje zadovoljili z minimalno zmago in ostalo je pri izidu iz prvega polčasa.

Liga prvakov, kvalifikacije, 4. krog, 1. tekma:

Hapoel Be'er Sheva - Maribor 2:1 (2:1)
Nwakaeme 12., Tzedek 45.; Tavares 10.

Začetni postavi:
HAPOEL: Haimov; Korhut, Tzedek, Taha, Bitton; Einbinder, Ogu, Radi; Nwakaeme, Ghadir, Melikson
MARIBOR: Handanović; Viler, Šuler, Rajčević, Milec; Vrhovec, Kabha; Hotić, Ahmedi, Bohar; Tavares

Izidi drugih tekem:

Celtic Glasgow - Astana 5:0 (2:0)
Olympiakos Pirej - Rijeka 2:1 (0:1)
Matic Črnic igral za Rijeko od 78. minute 
Napoli - Nica 2:0 (1:0)
Istanbul Basaksehir - Sevilla 1:2 (0:1)

Komentarjev 1
  • zipo 23:13 16.avgust 2017.

    A mi lahko ta avtor članka Ž.J razloži ta naslov "Maribor po katastrofi v zaključku polčasa"???

Sorodne novice