Šport > Nogomet
591 ogledov

Igralec Maribora si tega ni želel

Viler Kabha NK Maribor
Mariborčani se bodo v playoffu za skupinski del lige prvakov nocoj ob 20.45 pomerili z izraelskim moštvom Hapoel Be'er Sheva.

"Tekmece dobro poznam, v zadnjih dveh letih sem si ogledal skoraj vse njihove tekme. Polovico igralcev poznam, saj sem igral z njimi ali proti njim. Vsa moja spoznanja sem posredoval trenerju. Pred desetimi leti so tukaj začeli nov projekt, s prihodom nove predsednice posegli po večjih vlaganjih in klub se je dvignil na višji nivo. Osvojili so zaporedna naslova prvaka, bili uspešni v evropskem tekmovanju," je pred nocojšnjim dvobojem z rojaki dejal mariborski vezist Marwan Kabha.

Izraelec se je pred žrebom zadnjega kvalifikacijskega kroga želel izogniti dvobojem z nogometaši Hapoela. "Želel sem, da bi bili oboji skupaj v Ligi prvakov. Zdaj bo prostora le za enega. Storili bomo vse, da bomo mi tisti, ki se bomo uvrstili v skupino lige prvakov," je za klubsko spletno stran pojasnil Kabha. 

Tega je na letališču v Tel-Avivu pričakala tudi družina: "Družina in prijatelji so mi pripravili presenečenje, lepo jih je bilo videti. Srečanja z družino so zame vedno posebno doživetje, saj jih pogrešam in vesel sem, da bodo prišli tudi na tekmo. Lepo jih je bilo videti, moja želja pa je, da jih tako kot vse naše navijače razveselimo z dobrim rezultatom. Seveda bo to zame drugačen občutek, da bom igral v meni dobro znanem okolju, a sem tokrat prišel sem po uspeh mojega kluba. Po ligo prvakov."

NK Maribor Hapoel trening Na pragu raja Šport Izraelci podcenjujoči, to o njih meni Zlatko Zahović

Če ga je na letališču pričakalo prijateljsko vzdušje, tega ne bo čutiti na sami tekmi: "Hapoel je ekipa kakovostnih posameznikov, na domačem igrišču z izredno podporo navijačev. Na stadionu bo odlično ozračje, to bomo vsi videli. Ne smemo pozabiti, da so doma premagovali Olympiacos, Celtic, tudi milanski Inter. Moramo priti pogumno, srčno, delovati kot ekipa, opraviti dobro svoje delo in doseči dober rezultat. Tekmece spoštujemo, a se zavedamo svojih dobrih lastnosti. Ob tem verjamem, da imamo mi kot ekipa več evropskih izkušenj kot naši gostitelji."
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice