Šport > Nogomet
169 ogledov

Osemnajstletnik in veteran odločila dvoboj

Trent Alexander-Arnold EPA
V playoffu lige prvakov je bilo odigranih pet tekem. Maribor bo zaigral jutri.

V angleško-nemškem dvoboju je Liverpool gostoval pri Hoffenheimu. Gostitelji so bolje odprli tekmo, bili nevarnejši, že v uvodnih minutah pa so si tudi priigrali enajstmetrovko, ko je hrvaški branilec Dejan Lovren v kazenskem prostoru zrušil Serga Gnabryja. K žogi je stopil Lovrenov rojak Andrej Kramarić, a izjemno slabo izvedel nasjtrožjo kazen, njegov strel po sredini gola je vratar Simon Mignolet z lahkoto odbil.

Od tu dalje so se za gostitelje začele težave. Goste bi v vodstvo lahko popeljal že Mohamed Salah, ki je sam stekel proti domačemu golu, a okroglo usnje poslal tik ob vratnici v golavt. A kar ni izkoristil Egipčan, je popravil komaj osemnajstlrtni Trent Alexander- Arnold. Temu so soigralci zaupali izvedbo prostega strela na dvajsetih metrih, žoga je poletela mimo živega zidu in tik ob vratnici zatresla nemško mrežo. To je bil prvi zadetek najstnika v članski konkurenci.

Nekdanji igralec Arsenala in Werderja Gnabry se je v zaključku dobro znašel in uspel streljati tik pred Mignoletom, ki pa je žogo uspel odbiti, a le do Sandra Wagnerja, slednji pa jo je s 15 metrov poslal 'le' v vratnico. V zadnjih sekundah prvega polčasa je bil na drugi strani blizu zadetka še Lovren, ki pa je z glavo po kotu meril malce nenatančno.

NK Maribor Hapoel trening Na pragu raja Šport Izraelci podcenjujoči, to o njih meni Zlatko Zahović

Tudi drugi polčas je ponudil precej priložnosti, večino njih pa so si priigrali gostje. Ko je po hitri akciji, Liverpool je hitro izvajal prosti strel na sredini igrišča, z desne strani zadel še 31-letni James Milner, je bil zmagovalec tekme praktično že znan. Nogometaš, ki je za angleško izbrano vrsto zbral 61 nastopov in dosegel en zadetek, je morda celo podajal v peterec, a je okroglo usnje zanj prijazno zavilo v malo mrežo domačih vrat. Žoga je opazila še enega nekdanjega člana Arsenala Håvarda Nordtveita.

Nemci so si nekaj upanja pred povratno tekmo obudili v 87. minuti, ko je po dolgi podaji z roba kazenskega prostora diagonalno sprožil rezervist Mark Uth in neubranljivo zadel za 1:2. Alexander-Arnold je posredoval slabo, ob Uthu je le dvignil roko in zahteval prepovedan položaj, Nemec pa je njegovo oklevanje znal kaznovati. Domači so v zadnjih minutah silovito pritiskali za izenačenje, a jim ni uspelo.

jurgen klopp Ko sem prvič .... Šport Klopp se je pošalil z novinarko

Prav tako neuspešno se je končala tekma za Benjamina Verbiča, ki je s Københavnom gostoval v glavnem mestu Azerbajdžana pri Qarabağu. Tekma v Bakuju se je končala z minimalno zmago domačinov, slovenski reprezentant je igral do 86. minute, 15 minut pred odhodom z zelenice pa je prejel tudi rumeni karton.

Liga prvakov, playoff:

Hoffenheim : Liverpool  1:2 (0:1)
Uth 87.; Alexander-Arnold 35., Nordtveit 74./ag 

Qarabağ : København  1:0 (1:0)
Madatov 25.

Sporting : FCSB  0:0

Young Boys Bern : CSKA Moskva  0:1 (0:0)
Nuhu 91.

APOEL : Slavija Praga  2:0 (2:0)
De Camargo 2., Aloneftis 10.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice