Šport > Nogomet
2143 ogledov

Izraelci podcenjujoči, to o njih meni Zlatko Zahović

NK Maribor Hapoel trening NK Maribor Mariborčani so v ponedeljek trenirali na starem objektu Hapoela.
Slovenske državne prvake le še ena ovira loči od skupinskega dela Lige prvakov. Prvi korak proti cilju bodo skušali storiti v sredo zvečer.

Nogometaši Maribora bodo v sredo (ob 20.45) gostovali pri izraelskemu prvaku Hapoelu Be'er Shevi. Prva tekma play-offa Lige prvakov bo začrtala smernice za povratno srečanje v Ljudskem vrtu, kjer bodo Štajerci lovili tretjo uvrstitev v skupinski del elitnega evropskega tekmovanja.

Maribor v letošnji sezoni, čeprav je precej prenovil ekipo, še ni izgubil. V domačem prvenstvu ima štiri zmage in en remi, v Evropi tri zmage in remi. Toda deseto uradno srečanje sezone bo najzahtevnejši izpit za mlado moštvo.

"Četrti krog Lige prvakov ima svoje zakonitosti. Kvalifikacije so zahtevne, ekipe izenačene, a smo tega vajeni. Pripravljeni smo na vse, kar nas čaka in storili bomo vse, da bi se razpletlo po željah," je za klubsko spletno stran dvoboj najavil Zlatko Zahović.

"Gre za ekipo, ki ima veliko kakovosti v napadu, a tudi pomanjkljivosti v fazi branjenja. To želimo izkoristiti. Nigerijec (Anthony, op. a.) Nwakaeme na levem krilu je odličen igralec, ki rešuje zadeve ena na ena. Rešuje z lahkoto in treba bo biti zelo pazljiv. Prav tako pri drugih igralcih, ampak pri opisu domačega moštva velja, da ima ob kvalitetah tudi pomanjkljivosti," je tekmece ocenil športni direktor Maribora.

Prednosti in pomanjkljivosti

Zlatko Zahović je poudaril, da je Hapoel kakovostno in napadalno usmerjeno moštvo. Iz tabora "kamel" (takšen je vzdevek kluba) so sicer v preteklih dneh prišle rahlo podcenjujoče ocene vijoličaste igre.

NK Maribor Evropska misija Šport Med Mariborom in milijoni stoji izraelski Real Madrid

Izraelci imajo na domačem objektu Turner zelo dobro podporo s tribun. "Moramo vedeti, da nas čaka peklensko ozračje. Imajo fantastične navijače, ki glasno spodbujajo ekipo vseh 90 minut. Toda to so okoliščine, ki pomenijo uživanje. Ozračje je primerljivo z Ligo prvakov. Želimo biti del tega, saj to pomeni, da si uspešen," je povedal nekdanji slovenski reprezentant. 

"Bo težko, toda imamo svoje adute. Imamo tudi slog igre, ki jim ne ustreza. Čeprav bomo določenih fazah tekme trpeli, bomo tudi zelo nevarni v fazi napada."
Zlatko Zahović

Hapoel Be'er Sheva je v zadnjih dveh sezonah osvojil izraelsko prvenstvo. Lani je prišel v šestnajstino finala Lige Evropa, na svoji poti pa je izločil tudi pirejski Olympiacos in v skupinskem delu dvakrat ugnal milanski Inter s Samirjem Handanovićem v vratih. Navijači Maribora upajo, da bodo Izraelci proti njegovemu bratrancu Jasminu Handanoviću in kolegom manj uspešni.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.