Šport > Nogomet
271 ogledov

Med Mariborom in milijoni stoji izraelski Real Madrid

NK Maribor
Pred nogometaši Maribora je še zadnja stopnička, ki prinaša tako želeno ligo prvakov. To bodo vijoličasti na prvi tekmi odločilnega, 4. kroga kvalifikacij za najmočnejše klubsko tekmovanje, lovili v sredo zvečer ob 20.45 pri Hapoelu iz Beršebe, kamor so odpotovali danes.

Mariborski nogometaši so "projekt play-off" začeli z današnjim jutranjim poletom z mariborskega letališča. Ekipa se je na prizorišče odločilne tekme zaradi dolžine poti in privajanja na razmere v Izraelu odpravila dva dni pred tekmo.

V ekipi je glede na prejšnjo tekmo proti Hafnarfjördorju Martin Milec namesto Adisa Hodžića, dodatno pa je trener Darko Milanič v moštvo uvrstil mladinskega vratarja Tiborja Cajnka, saj je Matko Obradović zaradi odstranitve s klopi v končnici dvoboja na Islandiji dobil tekmo prepovedi. Obradovića ne bo v kadru za tekmo, bo pa z ekipo opravil predvidene aktivnosti v Izraelu.

"Pogovarjali smo se z Izraelcem v naši ekipi Marwanom Kabho, ta hvali moštvo, kot da je Real Madrid, ampak bomo videli. V njihovih dosedanjih izjavah je bilo čutiti tudi nekaj podcenjevanja. A vendar, lani sem gledal to ekipo, ki je najprej izločila Olympiacos, nato dvakrat premagala Inter, nekaj v njegovih izjavah prav gotovo drži." - Mitja Viler

Štajerska ekipa še ni dokončno preučila nasprotnika, za to ima še dovolj časa, a kot pravi mariborski levi bočni Mitja Viler, pričakujejo močnega nasprotnika, ki bo želel izkoristiti prednost domačega igrišča in na drugi strani tudi morda nekaj podcenjevanja.

"Če sem iskren, pred samimi pripravami nisem pričakoval, da bomo prišli v play-off, zato gremo pozitivno v tekmo. Glavno bo zabiti gol, gremo poskusiti zmagati. Postavili se bomo malo bolj obrambno, če kot gostje zdržimo prvih 20 minut, potem postanejo domačini nervozni in preko 'kontre' bomo poskusili zabiti, da bo lažje za drugo tekmo," je uvodoma dejal Viler.

"Pogovarjali smo se z Izraelcem v naši ekipi Marwanom Kabho, ta hvali moštvo, kot da je Real Madrid, ampak bomo videli. V njihovih dosedanjih izjavah je bilo čutiti tudi nekaj podcenjevanja. A vendar, lani sem gledal to ekipo, ki je najprej izločila Olympiacos, nato dvakrat premagala Inter, nekaj v njegovih izjavah prav gotovo drži," je zaključil zgovorni Primorec.

Milanič osredotočen na svoje igralce

Beršeba (Beer Sheva) je v zadnjem obdobju zaradi poškodb izgubila dva pomembna igralca, a se mariborski strateg Milanič s tem ne obremenjuje. "To so njihove težave. Mi se moramo osredotočiti na našo igro, narediti vse, da si pripravimo dobro popotnico pred povratno tekmo. Zgolj igranje v Evropi me ne zanima, moštvo želim pripeljati v ligo prvakov," je o dejstvu, da ima Maribor že zagotovljeno vsaj nadaljevanje v evropski ligi, dejal Milanič.

"Cilji so vedno zelo visoki, trenutno nam vse dobro uspeva. Zakaj ne bi naredili v teh dveh tekmah, da se nam uresničijo sanje. Rezultati v zadnjem obdobju govorijo pozitivnemu v prid. Izraelci so pod velikim pritiskom, nimajo te tradicije tekmovanj v Evropi, mi imamo izkušnje, ki so zelo dobrodošle. Naši nasprotniki so velikokrat zelo zadovoljni, ko v žrebu dobijo NK Maribor, potem pa nas gledajo v nadaljnjem tekmovanju, naj bo tudi tokrat tako," - Darko Milanič

"Smo na tem zadnjem koraku pred našimi sanjami, pred nami je zahtevna naloga, zelo vroče gostovanje, čaka nas težka preizkušnja. Naš cilj bo zmaga, za to se bo treba potruditi. Poleg tega, da bo zelo vroče, imam v spominu, da je travnata podlaga nekoliko drugačna, tudi žoge so drugačne, zato se želimo na tekmo res dobro pripraviti in odhajamo že prej kot po navadi," je povedal Milanič.

Beršeba in Maribor se v tekmovanju še nista srečala, je pa Maribor doslej, v sezoni 2011/12, izgubil proti Maccabiju iz Haife in tri leta kasneje premagal Maccabi iz Tel Aviva.

Če se bo Maribor tretjič v svoji zgodovini prebil v skupinski del Lige prvakov, potem bo samo z nagradami Uefe pridobil za slovenske razmere bajnih 15 milijonov evrov.

Tekma bo potekala v puščavskem delu Izraela, ki je od Tel Aviva oddaljen približno dve uri vožnje, na stadionu Turner s kapaciteto 16.126 gledalcev. Povratna tekma bo 22. avgusta v Ljudskem vrtu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice