Šport > Nogomet
233 ogledov

Evropa? Zanima ga le liga prvakov

Saša Gajser Darko Milanič Zlatko Zahović
Pred nogometaši Maribora je še zadnja stopnička, ki prinaša tako želeno ligo prvakov. To bodo vijoličasti na prvi tekmi odločilnega, 4. kroga kvalifikacij za najmočnejše klubsko tekmovanje, lovili drevi ob 20.45 pri Hapoelu iz Beršebe na stadionu Turner s kapaciteto 16.126 gledalcev.

"Ko prideš v to fazo in si na zadnjem koraku pred Ligo prvakov, je jasno, da nas čaka zahtevna preizkušnja. Toda verjamemo, da so sanje uresničljive. Imamo kvaliteto, zelo dober trenutek, moštveno in posamično. Veliko igralcev je v pravi formi, za nami je serija dobrih rezultatov in lahko smo optimisti," je pred nocojšnjim dvobojem z izraelskim prvakom razmišljal trener Maribora Darko Milanič.

Ta je v ekipo glede na prejšnjo tekmo proti Hafnarfjördorju uvrstil Martina Milca namesto Adisa Hodžića, dodatno pa je v moštvo postavil še mladinskega vratarja Tiborja Cajnka, saj je Matko Obradović zaradi odstranitve s klopi v končnici dvoboja na Islandiji dobil tekmo prepovedi.

Štajerska ekipa je v zaključnem delu priprav dodobra preučila nasprotnika, po besedah Mitje Vilerja pa vijoličasti pričakujejo močnega nasprotnika, ki bo želel izkoristiti prednost domačega igrišča in na drugi strani tudi morda nekaj podcenjevanja.

NK Maribor Hapoel trening Na pragu raja Šport Izraelci podcenjujoči, to o njih meni Zlatko Zahović

"Razumljivo je, da bodo njihovi navijači potiskali domače moštvo v napad. Mi pa bomo to skušali izkoristiti. Kot tudi to našo večjo tradicijo tekem v evropskih tekmovanjih, te izkušnje so dobrodošle in so lahko odločilne. Nikakor ne želimo biti med tekmo v podrejenem položaju, ampak se z moško, odločno igro postaviti po robu tekmecem. Zelo pomembno bo, kako bomo igrali, ko bomo imeli žogo v posesti," je dejal Milanič.

Sam želi s svojo ekipo osredotočiti narediti vse za dobro popotnico pred povratno tekmo. "Doslej se je pokazalo, da te prve tekme močno vplivajo na končni razplet. Po spoznavanju z nasprotnikom in v odvisnosti od izhodišča lahko pripraviš za povratni dvoboj način igre, strategijo, ki ti ustreza. Prvih 90 minut bo zelo, zelo pomembnih," je še dodal.

Beršeba (Beer Sheva) je v zadnjem obdobju zaradi poškodb izgubila dva pomembna igralca, a se mariborski strateg s tem ne obremenjuje, s stanjem v svoji ekipi pa je zadovoljen: "Nekateri so nabrali veliko minut v prejšnjih tekmah in smo jim privarčevali moči v zadnjih dneh. Celotna podoba je spodbudna. Tudi Marwan Kabha je opravil vse aktivnosti, ki smo jih predvideli. Stanje je bistveno boljše, kot je bilo pred potjo in verjamem, da bo igral."

Viler Kabha NK Maribor Liga prvakov Šport Igralec Maribora si tega ni želel

Zgolj igranje v Evropi Milaniča ne zanima, moštvo želi pripeljati v ligo prvakov, Maribor pa že ima zagotovljeno vsaj nadaljevanje v evropski ligi. "Ne ukvarjam se z mislijo, da imamo ne glede na razplet zagotovljen skupinski del do decembra. Le s tem, kako priti v ligo prvakov," je dejal za klubsko spletno stran.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice