Šport > Nogomet
15 ogledov

Milanič: "Ne bojim se slabih pogojev"

Milanič Maribor Lazio Evropska liga Ljudski vrt Reuters
Pred sobotnim derbijem med Olimpijo Ljubljano in Mariborom obe moštvi pogledujeta proti nebu. Zelenico bi lahko pred in med večnim obračunom močno zamedlo, kar bi derbiju sicer lahko prineslo dodaten čar, a igralcem otežilo dobro predstavo. "Jutri bo zaradi pogojev vse padlo v vodo," je na petkovi novinarski konferenci dejal trener Maribora Darko Milanič.

Nogometaše Maribora čaka v soboto prva zaostala tekma četrtfinala Pokala Slovenije, derbi z Olimpijo Ljubljano. Povratna tekma bo že prihodnjo sredo v Ljudskem vrtu, zaenkrat pa so pogledi v obeh taborih usmerjeni predvsem v nebo, saj gre v sobotnih večernih urah pričakovati obilico snega. Znani so že trije polfinalisti - Triglav, Aluminij in Celje.

Meteorologi za soboto napovedujejo obilico snežnih padavin, prav v času tekme ob 20. uri zvečer naj bi padlo preko 20 centimetrov snežne odeje. Ogrevanje igrišča v Stožicah sicer dovoljuje igranje, a le če je padavin nekje do deset centimetrov. Bržkone bo tudi zato nogomet v soboto zvečer nekaj povsem drugega, malodane tudi loterija.

"Veseli smo, da vse skupaj začenja s to prvo uradno tekmo. Za nami so dolge priprave, pozabil sem že, kdaj smo začeli. Jasno je, da smo v pripravljalnem obdobju opravili veliko dela, s ciljem da bomo uspešni v prvenstvu in pokalu. Mislim, da je to dobro uspelo. Imeli smo tudi veliko sreče s programom in vremenom," je uvodoma na novinarski konferenci v Mariboru pred sobotnim derbijem dejal trener vijoličastih Darko Milanič.

"Tekme se bomo lotili na polno"

Slednji ima v moštvu na voljo vse nogometaše z izjemo Timoteja Dodleka, zato bo lahko precej izbiral, rotiral. "Preostali so vsi zdravi, v prihodnje bomo skušali zadržati dobro formo vseh, saj imam s tem veliko možnost rotacije. Priložnost za dokazovanje bo že jutri, tekme se bomo lotili na polno, kot celota, da bi do konca maja igrali uspešno v prvenstvu in pokalu," je povedal Milanič.

Tavares Milec Črnic Maribor Olimpija Ljubljana večni derbi Prva liga | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Kapetan Mariborčanov Marcos Tavares je dejal, da ekipa zmeraj igra na zmago. "Sneg ni dober za igranje, a drugih možnosti ni. Čakamo na to tekmo, dobro smo se pripravili, cela ekipa že nestrpno čaka. Najboljše je sezono začeti z derbijem in naredili bomo vse, da bomo v Ljubljani zmagali. V pripravah smo naredili ogromno, mislim, da smo fizično in mentalno v pravi formi, čutimo, da smo tehnično močni in da bomo prikazali našo najboljšo igro. Cilj je vsekakor zmaga že na prvi tekmi, da bo potem lažje," je dejal Tavares.

Mariborska ekipa ni spremenjena, bilo je le nekaj prihodov, trenutno je v moštvu šest tujcev. "Odhodov ni bilo, nekaj sprememb pa je, odšlo je nekaj mlajših igralcev. Tako je bistveno lažje delati, ko se ne menja veliko, tega smo zadnje čase že navajeni. Jedro ekipe ostaja, prilaganje je lažje, kar je definitivno velik plus," je dejal Milanič.

Jutri bo zaradi snega vse padlo v vodo

Mariborčani so tekmeca dodobra preučili, si ogledali vse njihove pripravljalne tekme z izjemo prve, a bo nogomet v soboto lahko povsem drugačen glede na razmere na igrišču. "Fantom smo pokazali, kako igra Olimpija, a menim, da bo vse to jutri padlo v vodo zaradi pogojev. Jutri bo to nek drug nogomet, a tudi na tega smo pripravljeni. Videl sem zelo napadalno Olimpijo, torej ne veliko novega, to kar smo pri njih gledali že lani. Če bodo pogoji jutri slabi, se ne bojim, treba se bo prilagoditi in tudi to je kakovost ekipe, če se zna prilagoditi okoliščinam, nasprotniku ali igrišču. Skušali bomo biti drugačni, a nič manj zmagovalni, nevarni preko prekinitev, kjer smo z Nusmirjem Fajićem zdaj dobili defenzivni in ofenzivni skok," je še dejal Milanič.

Tekma v Stožicah bo v soboto na sporedu ob 20. uri, glavni sodnik bo Matej Jug, ekipi pa se bosta na povratni tekmi pomerili v sredo, 27. februarja ob 18.30, ko bo tekmo sodil Damir Skomina.

Pokal Slovenije, zaostala tekma četrtfinala:

Sobota ob 20.00:
Olimpija Ljubljana - Maribor

Komentarjev 1
  • vico 10:12 23.februar 2013.

    prva lovorika bo ostala v LJUBLJANI zal