Šport > Nogomet
32 ogledov

Milanič: "Prednost nas ne bo uspavala"

milanič maribor dudelange Saša Despot
Nogometaši Maribora so najmanj na pragu uvrstitve v Evropsko ligo. Dudelange je na prvi tekmi tretjega predkola kvalifikacij za Ligo prvakov v Ljudskem vrtu padel s 4:1. Darko Milanič kljub temu zatrjuje, da se vijoličasti ne bodo zadovoljili samo s tem.

Ljudski vrt je v sredo znova pokal po šivih. Mariborčani so vnovič dokazali, da živijo za svoj klub. Čeprav je v štajersko prestolnico pripotoval skromni Dudelange, se je na tribunah drugega največjega stadiona v Sloveniji zbralo prek 12 tisoč gledalcev. Marcos Tavares in soigralci so se svojim navijačem znali oddolžiti. Luksemburžani, ki so v drugem predkolu šokirali Salzburg, so ob koncu sicer zabili častni zadetek, a pred tem dobili že štiri. Maribor ima zagotovljeno mirno pot v eno izmed najmanjših držav na svetu.

"Po tako visokem rezultatu in lepi zmagi smo, razumljivo, zadovoljni. Tudi zaradi številčnega občinstva. Težka tekma je za nami, želeli smo si zmagati in uspelo nam je še z višjim rezultatom kot lani proti istemu nasprotniku. Priigrali smo si veliko priložnosti, v končnici nam je ob vročini in visokem, pravem evropskem ritmu igre zmanjkalo nekaj zbranosti, a se iz napak hitro učimo. Če nam igra na trenutke ne steče, se znamo umiriti in zbrati. Tudi primerjava rezultatov domačih tekem potrjuje, da smo boljši kot v lanski sezoni," je po koncu srečanja svoje misli strnil trener slovenskih šampionov Darko Milanič. Maribor se je z Dudelangeem pomeril že lani, ko je v Ljudskem vrtu klonil z 0:2. Kakšna je razlika med lansko in letošnjo ekipo gostov? "Zelo hitro ekipo imajo v napadu, tukaj so nam povzročali nekaj težav, a smo se dobro rešili. Del ekipe, ki se bolj posveča obrambi, je izkušen, pri tem se ni veliko spremenilo. Imajo pa z ofenzivnimi igralci kvaliteto več, kar smo spoznali že med pripravami na tekmo."

Povratna tekma bo na sporedu čez teden dni. Čeprav je prednost velika, Milanič zagotavlja, da ne bo lahkomiselnosti. Maribor želi napredovanje na zadnjo stopničko kvalifikacij za Ligo prvakov potrditi s še eno zmago: "Imamo lepo prednost, na kateri lahko gradimo pot do napredovanja, a se zavedamo, kaj nas še čaka. Dobro bomo pripravljeni, saj bo v Luksemburgu povsem drugačna tekma. Igrišče je slabše, manjše, veliko bo prenosa žoge, pritiska. Prednost nas ne bo uspavala."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.