Šport > Nogomet
24 ogledov

Maribor z lepo prednostjo v Luksemburg

navijači ljudski vrt Tekma Maribor-Željezničar
1/31
Anže Petkovšek
Maribor si je v Ljudskem vrtu priigral lepo prednost, zmagal je s 4:1. Gostje so pokazali veliko borbenosti in tudi kvalitete, a so Mariborčani dobro na poti proti evropski jeseni.

Mariborčani so hitro zagospodarili na igrišču in pritiskali proti golu gostov. Že v 14. minuti je Dejan Mezga z roba kazenskega prostora presenetil vratarja gostov Jonathana Jouberta in povedel naše prvake v vodstvo. Gostje se niso predajali in skušali presenetiti iz protinapadov, a je bil Maribor čvrst in drugi gol, ki ga je dosegel Marcos Tavares, je bil logična posledica dogodkov na igrišču.

Drugi polčas se je za vijoličaste začel sanjsko, Mezga se je lepo otresel branilca gostov in zadel levi spodnji kot gola gostov. Domači se niso ustavili, tempo je bil dober in ko je Robert Berić v 79. minuti zabil že četrti gol za domače, se je zdel dvoboj končan. Toda Dudelange se ni predal, zadel je tudi okvir vrat, v sodniškem dodatku pa so bili gostje nagrajeni za pogumno igro, zadel je Aurelien Joachim.

maribor dudelange | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Izjavi po tekmi:

Didier Philippe, trener Dudelanga: "Maribor je dobra ekipa, ki je taktično in tehnično odlično podkovana. Videli pa smo tudi, da ima dobrega vratarja, kar pomeni, da smo tudi mi imeli nekaj lepih priložnosti. Thierryja Steimetza, ki je bil do takrat najboljši na terenu, sem menjal, ker mu je zmanjkalo moči. Škoda za slab vstop v drugi polčas, ko smo hitro prejeli zadetek, že v prvem delu pa smo dobili dva gola iz prekinitev. Doma bomo šli na zmago, a bo prednost težko izničiti, poleg tega pa se v nedeljo začenja naše prvenstvo, kjer moramo tudi dobro igrati."

Darko Milanič, trener Maribora: "Težka tekma, a lepa za gledalce, bilo je veliko priložnosti. Fantje si zaslužijo čestitke, a čeprav je prednost večja kot lani po prvi tekmi, vemo, da nas v gosteh čaka še nekaj dela. Tempo je bil pravi za evropsko tekmo. Seveda bi raje videl, da ne bi prejeli gola v izdihljajih tekme, a napake se dogajajo. Smo pa že v preteklosti dokazali, da se hitro učimo in tudi iz tega bomo znali potegniti kakšno lekcijo. V Luksemburgu, kjer je manjše igrišče, bodo domači skušali čim hitreje priti iz obrambe v napad, tudi z dolgimi žogami in na to moramo biti pripravljeni. Skušali bomo prvi zabiti gol in potem bo vse precej lažje."

3. predkolo Lige prvakov:

Maribor : F91 Dudelange  4:1 (2:0)
Mezga (14, 47), Tavares (39), Berić (77); Joachim (92)

 

Komentarjev 1
  • KOJAK 14:15 10.avgust 2012.

    Čačiča ste narobe citirali:"Siguran sam da Maribor nije sretan sa ždrijebom", bila je Čačićeva prva reakcija za službene stranice Dinama.