Šport > Nogomet
20 ogledov

Morda v pokoj že z 29 leti

Pique Milan EPA
Branilec Barcelone Gerard Piqué je ovrgel vse možnosti odhoda s Camp Noua z izjavo: "Ne vidim se v kateremkoli drugem dresu!"

Gerard Piqué pravi, da se z leti še izboljšuje, partner kolumbijske pevke Shakire pa je tudi zatrdil, da želi pri klubu svojega otroštva Barceloni ostati do konca kariere.

Osrednji branilec španske reprezentance se je pred sedmimi leti vrnil k Barçi po večletnem igranju za Manchester United in na Camp Nouu pod taktirko Josepa Guardiole začel osvajati naslove, maja pa se je pod Luisom Enriquejem razveselil že pete državne krone. 28-letnik ima s španskimi prvaki sklenjeno še štiriletno pogodbo, do konca kariere pa namerava ostati zvest klubu s Camp Noua.

"Upokojil se bom pri Barçi. Ne vem, kdaj – starejši kot bom, bolje bo. V to sem povsem prepričan. Ne vidim se v kateremkoli drugem dresu," je dnevniku MARCA povedal Piqué in dodal: "Če bom naslednje leto videl, da nisem dovolj dober, se bom upokojil v 29. letu. Tega športa ne povezujem z ničemer drugim kot z Barcelono."

Barça se bo v soboto na Camp Nouu v finalu španskega pokala pomerila z Athletic Bilbaom, teden kasneje pa jo čaka finale Lige prvakov proti Juventusu v Berlinu in Piqué je odločen, da v domačo vitrino pred odhodom na počitnice pospravi novi dve kolajni: "Pride do točke, ko spoznaš, da kar letiš naprej, da lahko premagaš vsakogar in zaradi tega smo na koncu osvojili prvenstvo in prišli v dva finala."ve preostali tekmi in poskrbeti, da bo to perfektna sezona," je sklenil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.