Šport > Nogomet
56 ogledov

Moskva kot včasih Ljubljana: brez pravega stadiona

Putin stadion Lužniki Moskva govor ekran zaslon volitve EPA
Ljubitelji nogometa v Moskvi se soočajo s sila nenavadno težavo. Tamkajšnji nogometni klubi so se preselili med številne brezdomce po ruski metropoli, kajti prav nobeden od velikih mestnih stadionov ne nudi ustreznih pogojev za vrhunski nogomet.

"Prvič v ruski zgodovini se je zgodilo, da na nobenem stadionu v Moskvi in primestnem območju ni mogoče igrati prvenstvenih tekem," je bil za rusko tiskovno agencijo Itar-Tass zgrožen izvršni direktor moskovskega Spartaka Roman Ashabadze. Stadion Lokomotive, na katerem nogometaši Spartaka igrajo domače tekme, ne ustreza merilom za tekme ruskega prvenstva. V Spartaku so se lotili iskanja ustreznega nadomestnega stadiona, a so bila vsa njihova prizadevanja zaman, kajti ustreznega prizorišča v Moskvi in okolici niso našli. Pred dvobojem s Terekom iz Groznega so ostali brez stadiona, na katerem bi lahko odigrali tekmo.

Vodstvo ruske lige je ukrepalo ter sprejelo odločitev, ki je le potrdila dejstvo o pomanjkanju ustreznih nogometnih igrišč v prestolnici velike Rusije. V sredo zvečer so kluboma predlagali, naj tekmo odigrajo v Jekaterinburgu, ki je oddaljen "pičlih" 1.700 kilometrov od Moskve. Prav tako je vprašljiv moskovski derbi med prvakom CSKA in Dinamom, glede na zadnje podatke bodo večni derbi najbrž kar preložili na ugodnejši termin.

CSKA domačin v St. Peterburgu

Pomanjkanje ustreznih igralnih površin je posledica velikih obnovitvenih del na stadionu Lužniki in Dinamovem stadionu, ki dobivata novo podobo pred svetovnim prvenstvom leta 2018, ki bo v Rusiji. Vsa preostala igrišča pa je v razmočene njive spremenilo septembrsko deževje. Stadion Himkija, kjer tekme igrata domača CSKA in Dinamo, je bolj podoben močvirju kot nogometnemu igrišču, na stadionu Lokomotive pa je zelenica povsem uničena po tekmah, odigranih po obilnem deževju.

CSKA je tako sredino tekmo Lige prvakov s češko Viktorijo igral na stadionu Petrovski v Sankt Peterburgu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.