Šport > Nogomet
30 ogledov

Mou pred novinarje le še v Ligi prvakov

Mourinho Atletico Madrid Real Liga BBVA Španija liga prvenstvo EPA
Španski mediji poročajo, da se Realov trener José Mourinho ne namerava udeležiti niti ene novinarske konference do konca sezone. Portugalec bo pred in po tekmah kraljevega kluba govoril le v Ligi prvakov, kjer bi ga, če se ne bi prikazal, doletela huda denarna kazen.

Na zadnjih nekaj novinarskih konferencah je Joséja Mourinha nadomeščal njegov "klon" in pomočnik Aitor Karanka, kar se je večkrat zgodilo že v Mourinhovi premierni sezoni pri Realu Madridu, v letošnji sezoni pa se ob povišanem rezultatskem pritisku dogaja vse pogosteje. Karanka je tako pred novinarje stopil po praktično vsakem porazu ali remiju, ki je letos doletel kraljevi klub, španski mediji pa v četrtek celo poročajo, da naj bi Mourinho bojkotiral vse domače novinarske konference do konca sezone.

• Cristiano: "Izgubiti ni v mojem besednjaku"
• Real znova nekoliko lažje diha: hat-trick Ronalda

"José Mourinho namerava bojkotirati novinarske konference do konca ligaške sezone, pred in po tekmah," pišejo na spletni strani športnega dnevnika Marca. "Portugalec bo sodeloval na novinarskih konferencah Lige prvakov, ker je v to primoran. Tako bo Aitor Karanka pred mediji nastopil pred in po tekmah La Lige do konca prvenstva. Pomočnik trenerja ima zdaj pred seboj še 12 novinarskih konferenc."

Tako se nadaljuje Mourinhova strategija, ki jo je Portugalec izpopolnil še za časa treniranja Porta, Chelseaja in Interja Milana. Če njegove ekipe zmagujejo, potem je to zato, ker so bile boljše, če izgubijo, so praviloma krivi sodniki in ostali dejavniki, zato protestno izpusti novinarsko konferenco, na kar je v nedavnem pogovoru za radio Onda FM namignil izkušeni španski sodnik Iturralde González, ki se je zaradi poškodbe v letošnji sezoni predčasno poslovil od sodniškega poklica.

"Mourinho ima dolgo zgodovino kritiziranja sodnikov. Samo poglejte, kako se je obnašal v Angliji, ko je bil pri Chelseaju, v Italiji, ko je bil pri Interju, ali na Portugalskem pri Portu," je dejal González. "Če se pogovarjaš s sodniki v Angliji in Italiji, veš, kaj si mislijo o Mourinhu. Samo poglejte, kako se je obnašal tam, in ugotovili boste, da to, kar počne zdaj, ni nič novega."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.