Šport > Nogomet
23 ogledov

Real znova nekoliko lažje diha

Cristiano Ronaldo
1/11
EPA
Real Madrid je v 33. kolu španskega prvenstva v mestnem derbiju s 4:1 odpravil Atletico in prednost pred Barcelono znova povišal na štiri točke. Na Calderonu s hat-trickom blestel Cristiano Ronaldo. Katalonci so že v torek brez večjih težav s 4:0 odpravili Getafe. Zmaga posvečena Ericu Abidalu, čigar operacija je trajala devet ur.

Po nekaj slabših predstavah je Real Madrid v 33. kolu lige BBVA gostoval pri mestnem tekmecu Atleticu. V primeru novega spodrsljaja bi se lahko Barcelona približala le na dve ali celo na eno samo točko, toda varovanci Joseja Mourinha so pokazali pravi karakter in slavili s 4:1. Katalonci pred sobotnim El Clasicom tako znova zaostajajo za štiri točke.

• Pepe brcnil soigralca, "enajstmetrovka" nad Ronaldom
• Karanka ostro obtožil sodnike
• Realu na derbiju z Valencio (le) 0:0

Prvo ime srečanja na stadionu Vicente Calderon je bil s hat-trickom Cristiano Ronaldo. Portugalec je prvič udaril v 25. minuti, ko je s prostega strela meril natančno v zgornji levi kot domačih vrat. Evrogol. Galaktiki so tudi na odmor odšli z enim zadetkom prednosti, ki pa ga je v 55. minuti po predložku in natančnem strelu z glavo izničil Radamel Falcao.

Igralci Reala so potrebovali nekaj minut, da so se pobrali po šoku, nato pa je v 68. minuti znova zadel Ronaldo, tokrat je bil natančen iz leve strani. CR je tretji zadetek zabil v 83. minuti, ko je bil natančen iz najstrožje kazni. Zadnji žebelj v krsto Atletica pa je v 88. minuti zabil Jose Callejon.

Barca zmagala, Abidal operiran

"Vrnili smo se po velikanski razliki in počutimo se kot kolesarji. Najtežji nalogi sta zadnji kilometer in prehitevanje vodilnega," je s slikovito prispodobo postregel Andoni Zubizarreta, športni direktor Barcelone, ki je zmago posvetila Ericu Abidalu. Slednji je že uspešno opravil presaditev jeter. V 22. minuti, to številko namreč nosi Francoz, je Nou Camp začel spontano ploskati, za kar se je nekdanji vratar prisrčno zahvalil gledalcem.

Kot poroča katalonski športni časnik Mundo Depotrivo, je operacija potekala od treh popoldne do polnoči, igralca pa so nato premestili na oddelek intenzivne nege. Barcelona naj bi v naslednjih urah z uradnim sporočilom za javnost pojasnila več okoliščin operacije.

Čilski napadalec Alexis Sánchez je prispeval dva gola k Barcelonini zmagi 4:0 nad Getafejem. Lionel Messi je dosegel svoj 39. ligaški in 61. skupni gol sezone. En zadetek pa je prispeval tudi Pedro. Katalonci so tako za Realom, ki v sredo igra z Atléticom, le točko v ozadju.

Celotna ekipa Barcelone se je v nedeljo zbrala na pikniku pri Abidalu, ki je prestal presaditev jeter. Rezervni vratar José Manuel Pinto je prek Twitterja objavljal fotografije z veselega druženja, kjer sta Abidal in Gerard Piqué na koncu oblečena končala v bazenu.

Španska liga, 33. kolo:

Barcelona : Getafe 4:0 (2:0)
Sánchez (13, 73), Messi (44), Pedro (75)

Osasuna : Espanyol 2:0 (0:0)
Garcia (53, 68)
RK: Coutinho (Espanyol, 54)

Real Sociedad : Real Betis 1:1 (0:0)
Vela (55), Martin (70)

Granada : Athletic Bilbao 2:2 (1:0)
Jaime (2), Geijo (74); Llorente (81), Susaeta (89)

Sporting Gijon : Levante 3:2 (1:1)
Trejo (22), Lora (74), Sangoy (84); Valdo (16), Kone (63)

Valencia : Rayo Vallecano 4:1 (1:0)
Jonas (41, 76/11-m), Alba (68), Hernandez (86); Costa (70)

Atlético Madrid : Real Madrid 1:4 (0:1)
Falcao (55); Cristiano Ronaldo (25, 68, 83/11-m), Callejon (87)

Villarreal : Málaga 2:1 (0:0)
Senna (83/11-m), Pérez (90); Cazorla (65)
RK: Kameni (81/Málaga)

Ob 21.00:
Racing Santander – Mallorca

Ob 22.00:
Sevilla – Zaragoza

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.