Šport > Nogomet
19 ogledov

Realu na derbiju z Valencio (le) 0:0

Guardiola Zaragoza Barcelona Liga BBVA Joan Gamper trening center novinarska kon
1/12
EPA
Potem ko je Barcelona v soboto premagala Zaragozo s 4:1, je Real čakala zahtevna preizkušnja. Derbi s tretjo Valencio se je končal brez zadetkov, čeprav je bil poln tempa, bojevitosti in neverjetnih priložnosti. Beli balet ima torej na vrhu štiri točke prednosti.

Vodilni Real se je imel priložnost prek tretjeuvrščene Valencie znova povzpeti na šest točk prednosti, uspelo pa se mu je na štiri. Med glavnimi junaki tekme sta bila vratarja. Vicente Guaita je preprečeval veselje Cristianu Ronaldu, Angelu Di Marii in Karimu Benzemaju, medtem ko so imeli za netopirje priložnosti Ricardo Costa, Tino Costa in Jordi Alba. Do konca prvenstva je še sedem tekem.

Messi že pri 60-ici

Lionel Messi je po skoraj 40 letih postal prvi nogometaš, ki je v eni sezoni zabil 60 golov, z njegovim "dvojčkom" pa je Barcelona preživela težko gostovanje pri Zaragozi. Argentinec je po vodstvu domače ekipe z izjemnim golom zadel za prvo vodstvo Kataloncev na tekmi, njegova enajstmetrovka v zadnjih minutah tekme pa je bil že njegov 38. ligaški gol sezone ali 60. v vseh tekmovanjih.

Zadnji, ki mu je uspel tak dosežek, je bil Nemec Gerd Müller, ki je v sezoni 1972/73 zabil 67 golov za Bayern München. Vse sicer ni šlo kot po maslu za Barcelono, saj so brez Xavija Hernándeza, Andrésa IniesteGerarda Piquéja in Sergia Busquetsa v prvi postavi le stežka prihajali do pravih priložnosti, domači pa so imeli po prekršku vratarja Víctorja Valdésa na voljo tudi strel z enajstih metrov, a je španski reprezentant ubranil slab poskus Carlosa Arande.

Aranda se je za zgrešeno odkupil že dobrih pet minut kasneje, ko je Valdés sicer ubranil njegov strel v položaju ena na ena, a je njegov rojak nato žogo spretno poslal za njegov hrbet iz drugega poskusa. Barcelona je izenačila le po zaslugi velike neumnosti domačega vratarja Roberta, ki je po nenevarni podaji iz kota izpustil žogo točno na nogo kapetana Carlesa Puyola, slednji pa je enkrat za spremembo izenačil s strelom z nogo.

Nič naključnega pa ni bilo pri vodilnem golu Barcelone, ko si je Alexis Sánchez priboril žogo, Messi pa je po njegovi podaji najprej fantastično preigral branilca in žogo silovito zabil pod prečko za prvo vodstvo na tekmi. Zaradi drugega rumenega kartona je sodnik tik pred polčasom še izključil domačega nogometaša Abrahama Minera in Zaragoza je bila pred praktično nemogočo nalogo.

Kljub pomanjkanju nogometašev so se domači vse do konca dobro upirali, medtem ko je Barcelona zapravljala priložnost za priložnostjo. Zaragozo je zlomila šele enajstmetrovka v korist Kataloncev, ki jo je priboril Sánchez, brezhibno pa izkoristil Messi. Končni rezultat je z enim redkih golov v letošnji sezoni postavil Pedro Rodríguez.

Španska liga, 32. kolo:

Espanyol : Real Sociedad 2:2 (1:2)
Demidov (45/a.g.), Weiss (47); Vela (12, 14)

Getafe : Sporting Gijon 2:0 (1:0)
Miku (22), Castro (47)

Rayo Vallecano : Osasuna 6:0 (4:0)
Movilla (5), Michu (17, 28), Costa (36), Armenteros (57), Tito (79)

Real Zaragoza : Barcelona 1:4 (1:2)
Aranda (30); Puyol (36), Messi (39, 86/11-m), Pedro (90)
RK: Minero (45/Zaragoza)
Aranda (Zaragoza) je v 24. minuti zapravil enajstmetrovko.

Real Betis : Villarreal 3:1 (2:0)
Santa Cruz (35), Martin (38), Etxebarria (58); Ruben (90/11-m)
RK: Lopez (66/Villarreal)

Levante : Atlético Madrid 2:0 (1:0)
Valdo (1), Kone (10)
RK: Miranda (83/Atletico Madrid)

Mallorca : Granada 0:0

Athletic Bilbao : Sevilla 1:0 (0:0)
Llorente (47)

Real Madrid : Valencia 0:0

Málaga : Racing Santander 3:0 (1:0)
Isco (22), Cazorla (64), Van Nistelrooy (84)
RK: Francis (4/Racing)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.