Šport > Nogomet
14 ogledov

Mou: "Real ne govori o sodnikih, a storil je napako"

Mourinho Vilanova Barcelona Real Madrid El Clasico Liga BBVA Španija liga prvens EPA
Realov trener José Mourinho je po nedeljskem remiju na Camp Nouu na novinarski konferenci dejal, da o sodnikih ne bo govoril, ker je Madrid gosposki klub, a da je sodnik Delgado Ferreiro vseeno storil "veliko napako". Mourinho je še dodal, da bi moralo razglabljanje o najboljšem nogometašu na svetu postati "prepovedano".

"Madrid je gosposki klub, ki ne sme govoriti o enajstmetrovkah, ki niso dosojene. Ali papotrebujem očala, za kar že iščem rešitve," je po remiju proti Barceloni govoril rahlo nataknjeni José Mourinho.

Portugalec je posredno namigoval na prvo akcijo drugega polčasa, ko je v kazenskem prostoru domačih padel Mesut Özil, enajstmetrovko pa je na tekmi zahtevala tudi domača ekipa, ko je na travi kmalu za tem končal Andrés Iniesta.

• Interni dvoboj in Clásico ostala neodločena

"Kako v skoraj 50 letih nisem videl tistega, kar si ti?" je Mourinho dejal novinarju, ki se ni strinjal z njegovo interpretacijo. "Sem žalosten, ker se klub ne pritožuje? Takšna je filozofija, ki se ji moram prilagoditi, čeprav mi je bolj všeč resnica. Delgado (Ferreiro) je dober sodnik, ampak v pomembnem trenutku je naredil veliko napako. Lahko se zgodi vsakemu," je nadaljeval.

"Rezultat ustreza tistemu, kar se je dogajalo. To je bila velika tekma, na kateri je lahko občinstvo uživalo. To je splošna resnica. Še več od tega - rezultat je bil negotov. Do konca se ni vedelo kdo bo zmagal. Morali bi prepovedati govorjenje o tem kdo je najboljši na svetu, saj sta Cristiano (Ronaldo) in (Lionel) Messi z drugega planeta. Fantastična sta," je še pristavil.

Pepe: "Pri Barçi so takšni ... Zelo teatralni"

Brazilski Portugalec Pepe, ki je bil vpleten v domnevno enajstmetrovko za Barcelono, ko je kmalu po padcu Özila na drugi strani podrl Iniesto, je po tekmi zatrdil, da je Iniesta iskal dotik. Pepe je še dodal, da so igralci Barcelone "zelo teatralni", kar je kasneje izzvalo tudi odgovor trenerja Tita Vilanove.

"Odigrali smo izvrstno tekmo. Barça je imela v prvem polčasu enno priložnost in zadela, nocoj smo bili dobri," je dejal Pepe. "Iniesta je v kazenskem prostoru iskal dotik in se vrgel. Oni so pač takšni, zelo teatralni."

Vilanova: "Pepeju lahko sestavimo video njegovih udarcev"

Vilanova se je na novinarski konferenci na Camp Nouu pojavil za Mourinhom in po Pepejevi izjavi, zato so mu jo zbrani novinarji proti koncu prebrali obe udarni izjavi trenerja in igralca Reala. Vilanova je vztrajal, da je bil nad Iniesto storjen čisti prekršek pred izenačujočim golom Cristiana Ronalda.

"Bil je čist prekršek nad Iniesto pred njihovim izenačujočim golom, Pepeju pa lahko sestavimo in pokažemo video z vsemi njegovimi udarci," je dejal Vilanova. "Mourinho pravi, da noče govoriti o sodnikih, a je storil ravno to. Iniesta mi je rekel, da je bil prekršek. Mourinho mi je po tekmi rekel, da je bila tekma dobra in sam sem rekel enako. Najin odnos je korekten. Zdaj me pozdravlja. Ko sem bil pomočnik, tega ni počel."

Naslednik Josepa Guardiole je za tekmo z večnimi rivali pripravil veliko presenečenje, saj je od prve minute v zadnjo vrsto na mesto osrednjega branilca postavil Adriana, sicer bočnega branilca, ki ga je za pomočnika Javierja Mascherana ob poškodbah Carlesa Puyola in Gerarda Piquéja bojda izbral že po torkovi tekmi z Benfico.

"Z njim sva komentirala gibanja Madrida, ki vedno išče žoge za hrbet. Je hiter igralec, ampak moral sem ga prepričati. Želim se mu zahvaliti za to, kar je storil. Njemu in Piquéju, za njegov včerajšnji trud do večera, da bi igral na tekmi, a na koncu ni mogel. V prvi postavi obrambe so (Daniel) Alves, Piqué, Puyol in (Eric) Abidal, nocoj pa nismo mogli računati na niti enega izmed njih," je razkril Vilanova.

"Če bi nam na začetku prvenstva dejali, da bomo po sedmih kolih za osem točk pred Madridom, bi podpisali, ampak imeli smo priložnost priti do enajstih ... V nobenem trenutku nismo mislili na remi. (Martín) Montoya in Pedro (Rodríguez) bi lahko zadela proti koncu. Zadovoljen sem z odnosom in prikazano željo. Videli smo zelo dobro tekmo," je še pristavil katalonski strateg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.