Šport > Nogomet
21 ogledov

Interni dvoboj in Clásico ostala neodločena

Fabregas Di Maria Pepe Barcelona Real Madrid Liga BBVA Španija liga prvenstvo
1/26
Reuters
Barcelona in Real Madrid sta na prvem ligaškem Clásicu sezone remizirala na fantastični tekmi v katalonski prestolnici (2:2). Po dva gola sta za svoji ekipi zabila prva zvezdnika Lionel Messi in Cristiano Ronaldo, ki je igrišče zapustil s poškodbo rame. Real z remijem ostaja osem točk za večnimi rivali. Atlético Madrid po zmagi nad Málago izenačen z Barço (2:1).

Eksperimentalna postava Barcelone je dobro odprla tekmo in držala Real Madrid daleč od svojega gola. Pod prvi poskus na obračunu se je vseno podpisal Ángel Di María, ki je z roba kazenskega prostora meril visoko preko vrat Víctorja Valdésa.

Prvih deset minut je kljub precej nezbranemu podajanju Barcelone in nekaj nevarnih protinapadov Reala minila brez priložnosti. Cristiano Ronaldo je nato v 13. minuti s podajo na drugo vratnico našel povsem samega Karima Benzemaja, čigar divji volej pa je bil na koncu bliže kotni zastavici kot golu Barcelone.

Zelo blizu domačim vratom in prvemu zadetku večera pa se je v 18. minuti približal Sergio Ramos, ki je po podaji iz kota neoviran dobil skok sredi kazenskega prostora, toda meril za las mimo vratnice. Prvi omembe vreden poizkus je Barcelona v statistiko vpisala šele tri minute kasneje, ko je nenevarno od daleč ustrelil Andrés Iniesta.

Real je do zasluženega vodstva prišel že v enem naslednjih napadov, ko je Ronaldo z močnim strelom na bližnjo vratnico zaključil lepo akcijo in podajo Karima Benzemaja. Portugalec je s tem zadetkom postal prvi nogometaš, ki je zabil na šestih zaporednih Clásicih. Do nedeljske tekme si je rekord delil s še enim nekdanjim realovcem Ivánom Zamoranom.

V 26. minuti bi bilo kmalu že 0:2, a je znova povsem izigrano obrambo Barcelone po ponesrečenem strelu Benzemaja iz neposredne bližine rešila vratnica, Di María pa je odbitek poslal mimo vrat.

Messi prebudil utišani katalonski hram

Stvari so se za Katalonce slabšale iz napada v napad, saj je moral v 28. minuti zaradi poškodbe iz igre Daniel Alves, v povsem pisano obrambno četverico pa je moral vstopiti mladi Martin Montoya. Brezidejni domačini so nato izenačili iz praktično ničesar, ko je podaja Pedra Rodrígueza s strani po odboju srečno prišla do Lionela Messija.

Pepe je skušal nerodno posredovati ob Xaviju Hernándezu in padel prek katalonskega kapetana, Argentinec pa je žogo s strelom pod prečko poslal v mrežo, kar je bil njegov jubilejni 150. gol na Camp Nouu. V nadaljevanju brez večjih razburjenj je najlepša akcija uspela Kataloncem, po pobegu Jordija Albe pa v sredini nevarnejšega strela ni uspelo sprožiti Iniesti.

Zelo pozitivno je Real začel tudi nadaljevanje in Mesut Özil je že v prvem napadu ob Javierju Mascheranu padel v kazenskem prostoru, a za okus glavnega sodnika ob minimalnem dotiku le malce prehitro. V 52. minuti je znotraj 16-metrskega prostora padel še Iniesta, tudi posredovanje Pepeja pa ni prineslo najstrožje kazni.

Mojstrovina Messija, odgovor Ronalda

Xabi Alonso je v 58. minuti na zelo nevarnem položaju za strel podrl Messija, kar je Španec nemudoma obžaloval. Argentinec je namreč s fantastičnim strelom zadel v zgornji kot vrat Ikerja Casillasa in Barcelono povedel v vodstvo. José Mourinho je v igro namesto Benzemaja nemudoma poslal Gonzala Higuaína. Njegov kolega Tito Vilanova je nevidnega Cesca Fàbregasa zamenjal z Alexisom Sánchezom.

Razposajenost na tribunah Camp Noua je imela kratek rok trajanja, saj je Real ekspresno izenačil, ko je po idealni žogi Özila skozi branilsko vrsto sam pred Valdésa prišel Ronaldo in tudi on še drugič v večeru zadel. Igra se je nato umirila vse do zadnjih minut, ko bi Barcelona kmalu odnesla zmago. Po dolgi akciji je Montoya z izvrstnim strelom z roba kazenskega prostora stresel Casillasovo prečko.

Pedro je v zadnji minuti sodnikovega dodatka ušel obrambi Reala in si pripravil strel z roba kazenskega prostora, ki pa je zletel mimo daljše Casillasove vratnice.

Španska liga, 7. kolo:

Levante : Valencia 1:0 (1:0)
Martins (22)

Mallorca : Granada 1:2 (0:0)
Hemed (86); Arabi (65/11m), Torje (76)

Athletic Bilbao : Osasuna 1:0 (1:0)
Aduriz (12)

Barcelona : Real Madrid 2:2 (1:1)
Messi (31, 61); Ronaldo (23, 66)

Atlético Madrid : Málaga 2:1 (1:1)
Falcao (6), Weligton (90/a.g.); Santa Cruz (37)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.