Šport > Nogomet
18 ogledov

Mou: "Žvižgali so tudi največjim"

Mourinho Real Madrid Athletic Bilbao liga BBVA Španija španska liga Reuters
Real Madrid je na nedeljski večerni tekmi sicer premagal Athletic Bilbao, a napetost na stadionu Santiago Bernabéu je bilo mogoče rezati z nožem za maslo. Trenerju Joséju Mourinhu so domači gledalci prvič v njegovi trenerski karieri namenili žvižge. Pojavljajo se namigovanja, da bo junija že zapustil belo hišo.

"Nič zato. Zame to ni problem. To se mi nikoli ni zgodilo niti pri Portu, niti pri Chelseaju in niti pri Interju, ampak vedno je nekaj prvič. Da mi je bilo težko? Igrali smo in zmagali," je Realov trener José Mourinho po hitrem postopku opravil z vprašanjem o žvižgih, ki jih je moral nezmotljivi poslušati med tekmo proti Athleticu Bilbau (4:1). Tekma z Baski je bila prva po novem porazu proti Barceloni na pokalnem Clásicu (1:2), kateremu naj bi po poročanju različnih medijev sledili številni spori med trenerjem Mourinhom in (predvsem) španskimi nogometaši.

Kaos pri Realu: slačilnica proti Mourinhu!
Bomba v Madridu, Mou rekel Ramosu: "Ubil si me!"

"Tukaj so žvižgali (Zinedinu) Zidanu, Ronaldu in Cristianu (Ronaldu), ki je zlati čevelj. Zakaj ne bi žvižgali tudi meni? Zidane, Ronaldo in Cristiano so jim odgovorili s svojimi goli. Jaz nameravam odgovoriti s svojim delom. V najboljšem primeru bodo nekega dne žalostni oni. Pri Chelseaju je bilo težko sprejeti žvižge, ampak tukaj, kjer žvižgajo največjim ... Kdo sem jaz, da lahko povem kar koli?" je nadaljeval Mourinho.

"Nisem se rodil kot 'madridista'. Sem profesionalec, ki dela za klub. Oni so me poklicali in predstavniki kluba so legalni predstavniki navijačev. In z njimi imam fenomenalen odnos. Nimamo težav. To je prvič, da sem vodilni s petimi točkami razlike. V Ligi prvakov smo se uvrstili v osmino finala, in če bomo izpadli iz pokala, to ne bo zaradi Alcorcóna (nižjeligaš, proti kateremu je Real izpadel pred leti, op. a.), ampak zaradi Barçe."

Žvižgi so se na Bernabéu pojavili vsakič, ko je Portugalec vstal s klopi, zato je večino tekme raje presedel. "Tega (vstajanja s klopi, op. a.) nisem storil, ker je ekipa igrala zelo dobro. Zmage so zanje, ne zame. Vedno pridem na novinarsko konferenco, če ekipa izgubi," se je opravičeval Mourinho.

Casillas: "Portugalci in Španci se zelo dobro razumemo"

Po tekmi so bila glavna vprašanja namenjena španskim nogometašem Reala, ki naj bi se v zadnjem času večkrat sprli s kontingentom Portugalcev. Kapetan Iker Casillas je zavrnil namigovanja, da naj bi v beli slačilnici obstajalo bore malo ljubezni. "Jaz se z nikomer ne razumem slabo. So dnevi, ko se s kom sporečem in on z mano. Portugalci in Španci se dobro razumemo, namigovanja so absurdna," je dejal vratar Španije.

Španski branilec Alvaro Arbeloa je pristavil, da stojijo z Mourinhom "do smrti", in da so žvižgi njemu tudi žvižgi igralcem: "Žvižgi Mouju so žvižgi nam, nepošteno ga je kriviti za sredino tekmo, če si kdo zasluži žvižge, smo to mi." Trditve o dobrem vzdušju v slačilnici vseeno stojijo na precej trhlih temeljih, sploh ko po medmrežju že kroži posnetek z nedeljske tekme, ko Cristiana Ronalda po živčnem protestiranju pri sodniku stran od delilca pravice odrine Xabi Alonso, Portugalec pa mu nameni dolg in zelo mrk pogled.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.