Šport > Nogomet
25 ogledov

Mourinho blokira dogovor z Barço

jose mourinho EPA
Vratar Chelseaja Thibaut Courtois, ki igra na posoji pri Atlético Madridu, si želi podpisati z Barcelono, dogovor s Katalonci pa bi mu lahko preprečil José Mourinho.

Portugalski strateg na klopi Chelseaja José Mourinho nasprotuje ideji, da bi 20-letni Thibaut Courtois v Barceloni zamenjal Victorja Valdésa, ki po koncu sezone nepreklicno zapušča katalonsko prestolnico.

Mlademu Belgijcu, ki od leta 2011 igra na posoji pri Atlético Madridu, bi se s podpisom z Barcelono izpolnile življenjske sanje, a Mourinho ima drugačna načrte. Portugalec namreč želi, da bi Courtious v bližnji prihodnosti prevzel vlogo Petra Čecha, ki z 31 leti ni več med najmlajšimi nogometaši.

Real Madrid Atletico Madrid Copa del Rey španski pokal finale Courtois | Avtor: EPA EPA
Courtois ima pogodbo s Chelseajem sklenjeno do junija 2016, v zadnjih dveh sezonah pa je svoje kvalitete dokazoval v španski Primeri División. Angleški prvoligaš je Atléticu že sporočil, da bo Belgijca ob koncu sezone pripeljal nazaj na Stamford Bridge in mu ponudili novo pogodbo do leta 2019. Mourinho naj bi celo vztrajal, da mora vratar, če želi v prihodnjih sezonah še naprej igrati na posoji, pristati na podaljšanje že obstoječe pogodbe. V nasprotnem primeru se mu lahko zgodi, da bo do konca leta 2016 večino časa preživel na klopi.

''Če bi me sodniki klicali za napake...''

Mourinho se je odzval tudi na opravičilo vodje angleške zveze profesionalnih nogometnih sodnikov Mika Rileyja, ki je izrazil obžalovanje zaradi napačno dosojene enajstmetrovke v korist Chelseja, ki je West Bromwich stala zmage na Stamford Bridgu.

''Zanima me, ali je šlo za osamljen primer ali bo od zdaj naprej tako za vse. Če bi me sodniki klicali za napake, bi bil moj telefon neprestano zaseden. Nihče se mi ni opravičil, ker ni bil dosojen prosti strel pred drugim zadetkom West Broma. Nihče me ni poklical, da bi morali dobiti enajstmetrovko na tekmi z Evertonom. Zanima me, ali so Steve Bruce, Chris Hughton ali Michael Laudrup dobili kakšen klic,'' je bil sarkastičen Mourinho, ki je za mnenje povprašal tudi predstavnike sedme sile: ''Zanima me, kaj vi mislite o tem. Premier liga pripada nam vse, ne le trenerjem in igralcem. Pripada tudi navijačem in medijem. Ponavadi ne maram preveč prebirati o stvareh, saj si želim ustvariti lastno mnenje. Če mi poveste svoje mnenje, vam jaz povem svoje,'' je dodal portugalski strateg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.