Šport > Nogomet
16 ogledov

Mourinho: "Ekipa je bila fantastična"

Jose svojo prihodnost povezuje z Anglijo ali Italijo. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
14 golov na treh tekmah. Arsenal v Ligi prvakov zadeva brez težav. 9 točk imajo tudi Bayern, Chelsea in Real. Slednji so sinoči igrali z odliko. "Ekipa je bila fantastična," se je smejalo Joséju Mourinhu.
Vsi rezultati, vsi strelci, lestvice in fotozadetki derbijev torkovih tekem Lige prvakovpreberite in poglejte tukaj.

Na krilih Cristiana Ronalda je Real Madrid za tretjo zmago na tretji tekmi letošnje Lige prvakov premagal AC Milan. Tudi Arsenal, Chelsea in Bayern München so dosegli svoje tretje zmage. Najdražji nogometaš na svetu je v 13. minuti izvedel brezhiben prosti strel in le minuto kasneje pripravil zadetek za končnih 2:0. Alex Song, Samir Nasri, Cesc Fabregas, Jack Wilshire in Marouane Chamakh pa so bili junaki nove visoke zmage topničarjev na Emiratesu (5:1 nad Šahtarjem, potem ko so v prvem kolu Brago razbili s 6:0).

Ajax je na tekmi s tremi rdečimi kartoni z 2:1 premagal Auxerre. Edini gol za francosko ekipo je iz prostega strela dal Valter Birsa. "Proti boljšemu nasprotniku, razen ko smo imeli igralca več, nismo mogli dominirati. Izgubili smo vse tri tekme. Težko se bomo povzpeli z zadnjega mesta," je pošteno priznal trener Jean Fernandez.

"Od prve minute naprej smo morali igrati na visoki ravni in popolnoma osredotočeni. To nam je tudi uspelo," je ključ za zmago pojasnil Ronaldo. In kje se skriva Arsenalov? Trener Arsene Wenger razlaga: "Bilo smo natančni v podajah in tehnično na zelo visoki ravni." Za razliko od Reala in Arsenala londonski Chelsea kljub zmagi s svojo igro ni navdušil. "Tekma za nas res ni bila lahka, a dali smo dva gola," je strnil trener Carlo Ancelotti.

"Predanost, delovna etika, popolna koncentracija – ekipa je bila fantastična," je za svoje fante same lepe besede našel karizmatični trener José Mourinho. "Naš cilj je, da ostanemo na prvem mestu v skupini. Če na povratni tekmi v Milanu zmagamo, se bomo kvalificirali v drugi del tekmovanja." Po 14. zadetku na treh tekmah je Wenger moraliziral: "Ko zmagamo 1:0, rečete, da je bila tekma težka, če zmagamo 5:1, pa, kako lahko nam je bilo. Pomembne so bile točke in ne število golov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.