Šport > Nogomet
13 ogledov

Mourinho hoče, da ga kličemo Edini

jose mourinho nagrada lizbona EPA
José Mourinho, trener Reala, je spregovoril o zakulisju svoje trenerske kariere: "Pritisk ni najhujša stvar, če si trener. Najhuje je, da ljudje nimajo pravih predstav o tebi." Pravi, da je postal manj egocentričen, a si želi, da bi ga klicali Only One (Edini).

"V Angliji sem bil predstavljen kot Special One (Posebni, op. a.). Hvala bogu, stvari so se odvijale dobro in, če vam je všeč ali ne, sem edini, ki je osvojil angleško, italijansko in špansko prvenstvo. Zato me bo treba začeti klicati Only One (Edini, op. a.)," je razložil José Mourinho in nadaljeval s pripovedjo, ki ji morda ne bi vsi prikimali.

"Potem ko sem osvojil praktično vse, sem postal manj osredotočen nase in egocentričen. Vedno sem bil bolj vesel radosti ljudi okrog sebe. S tega vidika mi je bilo osvojiti naslov z Interjem še poseben užitek. Gre za izzive, ne osebne cilje," je nadaljeval Portugalec: "Pritisk ni najhujša stvar, če si trener. Najhuje je, da ljudje nimajo pravih predstav o tebi. Upam, da bom še vrsto let lahko delal na najvišji ravni, vseeno pa si želim užiti življenje. Kmalu bom star 50 let, počutim pa se, kot da bi bil na začetku trenerske kariere."

Mourinho je razložil še, kako si ni predstavljal, da bo njegova trenerska kariera segla v takšne višave: "Z osmih kilometrov na uro sem pospešil na 80. Osvojitev Lige prvakov s Portom me je pripravila za delo v tujini. Odšel sem pripravljen in s primernim statusom. Prek dela v različnih državah sem se bogatil kot človek in trener."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.