Šport > Nogomet
23 ogledov

Mourinho: "Ne vem, ali Kaká ostaja"

jose mourinho nagrada lizbona
1/5
EPA
Pred današnjo večerno tekmo proti lizbonski Benfici je trener belega baleta spregovoril o možnih prestopih Kakája in Nurija Sahina, medtem ko o Luki Modriću ni želel razglabljati.

Brazilski ofenzivni vezist Kaká je že od začetka prestopnega roka v središču medijskega zanimanja, saj se veliko špekulira o njegovem možnem prestopu v AC Milan, sicer nekdanji klub odličnega nogometaša.

"Danes bo proti Benfici igral 45 ali 60 minut, a vem, da vas bolj zanima, ali bo ostal v našem klubu. Glede tega vam ne morem povedati ničesar novega. Ali bo ostal, ne vem ne jaz ne klub ne igralec sam. Sicer pa med mano in njim ni skrivnosti. On dobro ve, da bi bil jaz vesel, če bi ostal z nami, saj mislim, da lahko še veliko postorimo skupaj. Dokler bo igralec Madrida, bo treniral in igral z nami, odšel bo tudi na skupne priprave v ZDA," se je glede Kakája razgovoril kontroverzni Portugalec.

"Modrić? Ne govorim o igralcih drugih klubov"

Mourinho pa ni želel odgovarjati na vprašanja o prestopu Luke Modrića, kar je pospremil z besedami: "Ne govorim o nogometaših drugih klubov." Bolj direkten pa je bil glede prihodnosti Nurija Sahina. Turški vezist se v lanski sezoni ni naigral pri zasedbi iz prestolnice, zato je verjetnost njegovega odhoda zelo velika.

"V ekipi bi rad imel 20 igralcev, če ne štejemo vratarjev. Tako je jasno, da bo moral nekdo oditi. Nuri je na razpotju. Ne ve, ali bi ostal ali ne. A če se pokaže zanimiva možnost za igranje nogometa nekje drugje, bi bilo zanj bolje, da jo sprejme, saj se pri nas ni uspel uveljaviti," je Mou povedal na to temo. Sahina so povezovali predvsem s prestopom v Premier ligo, morda pa bo posojen igralec Madrida.

Nagrada za Mourinha

Mourinho je bil v Lizboni deležen tudi časti, ki so mu jo namenili portugalski novinarji. Dobil je namreč nagrado, ki nosi ime Fernanda Soromenha, ustanovitelja novinarskega društva na Portugalskem. Priznanje je dobil za delo, ki ga je opravil v Realu lansko sezono, ko je osvojil naslov prvaka La Lige in s tem prispeval k odličnosti portugalskega športa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.