Šport > Nogomet
7648 ogledov

Mourinho izbral najboljšega vseh časov: "Ni Messi in ni Ronaldo."

Epa
Portugalski strateg razkriva, kdo je po njegovem mnenju najboljši nogometaš vseh časov.

Razprava o najboljpem nogometašu vseh časov se običajno vrti okoli Lionela Messija in Cristiano Ronaldo, a po mnenju Joséja Mourinha, ki je Ronalda treniral pri Realu, Messija pa analiziral kot nogometaša Barcelone, po surovem talentu in veščinah oba prekaša Ronaldo "El Fenomeno" Nazario oziroma, kot mu še vedno pravijo nekateri, tisti "pravi" Ronaldo.

superračunalnik Kdo je boljši? Šport Superračunalnik odločil debato o Messiju in Ronaldu

"Ronaldo, El Fenomeno, Cristiano Ronaldo in Lionel Messi so imeli zelo dolge kariere. V vrhu so ostali kar 15 let. Če se pogovarjamo izključno o talentu in nogometnih veščinah, potem nihče ne pride blizu Ronaldu (Nazariu, op. a.). Ko je bil član Barcelone pod Bobbyjem Robsonom, sem ugotovil, da je najboljši nogometaš, kar sem jih kdajkoli videl na igrišču," je prepričan Mourinho.

"Izjemno kariero so žal uničile poškodbe, a talent, ki ga je pri 19 letih premogel ta fant, je bil nekaj neverjetnega," še meni Portugalec.

Mourinho se je o kvalitetah brazilskega velemojstra lahko prepričal na lastne oči, saj je bil v sezoni 1996/1997 Robsonova desna roka.

Ronaldo | Avtor: Epa Epa
Ronaldo je kariero začel v brazilskem Cruzeiru, nato pa se je leta 1994 pridružil PSV-ju. Za nizozemskega velikana je odigral 58 tekem in zabil 54 golov. Dve leti kasneje se je preseli v Barcelono, kjer je v 49 tekmah prispeval 47 zadetkov, pot pa ga je po samo eni sezoni zanesla v Inter.

V zaključku tisočletja so se začele težave s poškodbami, ki so zaznamovale zadnja leta njegove kariere. Iz Milana se je leta 2002 preselil v Madrid, kjer je ostal do leta 2007, do konca športne poti pa je igral še za AC Milan in nazadnje za Corinthias.

Brazilec je dvakratni osvajalec zlate žoge (1997, 2002), trikrat pa je bil izbran za najboljšega igralca sveta po izboru Fife (1996, 1997, 2002).

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.