Šport > Nogomet
13 ogledov

Mourinho jezen na Kloppa in Wengerja

jose mourinho EPA
Sezona angleškega prvenstva se sploh še ni začela, na relaciji José Mourinho/Arsene Wenger pa že padajo prve zbadljivke.

Stara rivala sta ponovno na delu, tokratna osrednja tema pa je najdražji prestop vseh časov. Manchester United je za vrnitev Paula Pogbaja, ki pred štirimi leti ni našel skupnega jezika s takratnim trenerjem Sirom Alexom Fergusonom, odštel megalomanskih 105 milijonov evrov in na lestvici največjih zapravljivcev prehitel Real Madrid.

V razpravo o odškodnini za novopečenega najdražjega nogometaša vseh časov so se vmešali številni nogometni strokovnjaki, med njimi tudi prvi mož Arsenala Arsene Wenger. Stari znanec Joséja Mourinha meni, da so odškodnine presegle vse meje dobrega okusa, njegovemu mnenju pa se je pridružil tudi trener Liverpoola Jürgen Klopp.

Izjave niso bile pogodu trenerju Manchester Uniteda, ki je izkoristil prvo priložnost za povračilne ukrepe. ''Jaz lahko govorim le za nas. Slišal sem dva kolega iz Premier League, da govorita o nas, kar moram priznati, da mi ni všeč. To je neetično. Tudi jaz počnem neetične svari, a ko to delajo drugi, nihče ne reče ničesar. Vse je normalno. Realnost je takšna, da jaz ne govorim o drugih, oni pa lahko delajo, kar želijo,'' je povedal Mourinho in kolegoma očital, da se njuna kluba po veličini ne moreta primerjati z njegovim.

''Razumem, da se to v nogometu dogaja. Včasih padajo rekordi, a to je mogoče le v klubih, kakršen je Manchester United. Trenerji, ki nas kritizirajo, nimajo takšnih težav, saj moraš za to voditi enega najboljših klubov na svetu. Manchester United je klub, kjer se to lahko zgodi,'' kritikom sporoča Portugalec.

arsene wenger | Avtor: EPA EPA
Toda Wenger se na očitke o domnevno neetičnem ravnanju ne zmeni. Že na naslednji tiskovni konferenci je tema pogovora spet nanesla na Pogbaja in trener Arsenala ni skoparil z besedami na račun (pre)dragih odškodnin in posledicah, s katerimi se srečujejo vsi angleški klubi.

''Vrednost igralca je odvisna od talenta, od pričakovanj, kaj bo doprinesel k ekipi, starosti in seveda možnosti preprodaje. Če govorimo o Pogbaju, lahko naredimo kljukico pri vseh kategorijah. Toda smo v sistemu, ki ga ne obvladujemo. Slediti moramo cenam, ki jih plačujejo drugi. Ker je dostopnost denarja večja, so se cene povišale. Zato smo presegli mejo 100 milijonov. Trg je postal nepredvidljiv. Prej si lahko približno ocenil vrednost igralca, danes je pri prestopih najpomembnejša identiteta kluba. Francoski klubi, na primer, so med seboj zelo razumni. Če se vmeša angleški klub, cena poskoči, saj vedo, da je v Angliji denar,'' je še potožil Wenger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.