Šport > Nogomet
25 ogledov

Mourinho začuden nad kaznijo FA

jose mourinho EPA
Trenerja Chelseaja Joseja Mourinha je angleška nogometna zveza kaznovala za kritiko sodnika z 50.000 funti in mu pogojno za eno tekmo prepovedala delo.

Kontroverzni portugalski nogometni trener Jose Mourinho je znan po tem, da ima velikokrat (pre)dolg jezik. Seveda ni bilo treba čakati prav dolgo na odziv stratega Chelseaja na zadnjo kazen angleške zveze FA, Portugalec jo je pospremil z začudenjem in izjavo, da bo naslednjič bržčas dobil še elektronsko nadzorno zapestnico.

Angleška nogometna zveza FA je Mourinha pred dnevi zaradi kritik sodnika kaznovala s 50.000 funti in mu pogojno za eno tekmo prepovedala delo. Trener Chelseaja si je kazen prislužil zaradi kritiziranja sodnikov po tekmi s Southamptonom 3. oktobra. Tekmo je njegova ekipa izgubila z 1:3, po njej pa je Mourinho o sodniku Robertu Madleyju dejal, da si ni upal zapiskati najstrožje kazni za njegovo ekipo in da je sodnike strah, da bi karkoli dosodili v korist Londončanov.

Denarna kazen ima takojšen učinek, prepoved opravljanja dela na eni tekmi pa bo obveljala, če bo Portugalec v naslednjih 12 mesecih poskrbel še za kakšno podobo kršitev pravil, ki določajo obnašanje trenerjev, so sporočili iz FA.

Zdaj se je že približal temu, da pogojna kazen izgubi status pogojne. "Vsaka beseda, ki jo izrečem, je zame veliko tveganje. Še dobro, da nisem dobil elektronske nadzorne zapestnice. Najbrž pa tudi to ni prav daleč," ni mogel iz svoje kože Portugalec, ko je v četrtek v Londonu predstavljal svojo avtobiografijo s preprostim naslovom Mourinho. Dodal je še, da je tudi denarna kazen prava sramota.

Mourinho je obračunal tudi s tekmecem na trenerski klopi Arsenala Arsenom Wengerjem. Ta je sodnika Mika Deana pred mesecem dni po derbiju med londonskima kluboma označil za "šibkega" in "naivnega", a ga zveza FA ni kaznovala.

"Razlika med bati se in biti šibak ali naiven je takšna: za strah plačaš 50.000, za naivnost in šibkost pa nič. Dobro, da to zdaj vemo, trenerji se bomo lahko na novinarskih konferencah po tekmah zgledovali po tem," je še udaril Portugalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.