Šport > Nogomet
17 ogledov

Moyes bo v 24 urah uradno postal naslednik Fergusona

david moyes Reuters
Večina angleških medijev je prepričana, da že pozna naslednika Sira Alexa Fergusona, ki ga bo nadomestil po tej sezoni. To naj bi bil njegov 50-letni škotski rojak, dolgoletni trener Evertona - David Moyes.

Velika večina otoških medijev je na klop Manchester Uniteda že posadila Davida Moyesa, ki zadnjih enajst let vodi Everton, kjer večinoma relativno uspešno krmari in meša štrene bogatejšim klubom. Nekateri namigujejo, da bo Škot uradno predstavljen kot bodoči trener Rdečih vragov že v naslednjih 24 urah. Viri navajajo tudi, da so igralci že danes izvedeli ime novega stratega in sicer v klubski bazi za trening v Carringtonu.

Pri Evertonu so sicer dejali, da jih United še ni kontaktiral glede prestopa trenerja, toda glede na iztek njegove pogodbe ob koncu sezone, se zdi, da bo Moyesova tranzicija iz Goodison Parka na Old Trafford potekala gladko.

Govorilo se je že več let, tokrat se je le uresničilo

Moyes Manchester United Everton Premier League Anglija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Ferguson in Moyes sta že dolgo dobra prijatelja, že nekaj let pa se širijo govorice, da je legendarni Sir Alex za svojega naslednika že določil svojega rojaka, ki ga ceni bolj kot mednarodno bolj uveljavljene strokovnjake. Čeprav Moyes od leta 2002 s Toffees še ni osvojil lovorike, pa je Everton ustalil med najboljšimi klubi Premier lige, ki se redno bori za vstop v Evropo. Gostovanje na Goodison Parku pa ni lahka tekma za praktično nobeno moštvo na Otoku.

Sir Alex Ferguson naj bi svojo odločitev igralcem in ostalim uslužbencem kluba sporočil v sredo zjutraj, malce pred koncem sezone pa je zadevo obelodanil zato, ker se je želel izogniti destabilizaciji moštva, ki je sledila njegovi, sicer kasneje preklicani, napovedi o upokojitvi po sezoni 2001/2002. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.