Šport > Nogomet
228 ogledov

Mura pripeljala nekdanjega nogometaša Dinama, aktivne tudi Domžale

Darick Kobie Morris Twitter/NŠ Mura
Morris je novi član Mure.

Nogometni klub Mura se je pred prihajajočo sezono okrepil s hrvaškim branilcem Darickom Kobiejem Morrisom, ki je podpisal dvoletno pogodbo, so v petek zvečer sporočili na uradni spletni strani. Šestindvajsetletni v ZDA rojeni osrednji branilec se je v Mursko Soboto preselil iz bosanskega prvoligaša Tuzla City.

Z moštvom iz Tuzle je Morris osvojil drugo mesto v bosanskem državnem prvenstvu, odigral pa je 24 tekem. Pet jih je vpisal tudi v pokalnem tekmovanju. V zadnjih treh sezonah je za Tuzlo skupaj odigral 74 tekem.

Na slovenskih zelenicah je Morris že igral, saj je za Domžale zbral šest nastopov v sezoni 2018/2019. V Syracusu rojeni nogometaš je bil tudi član Dinama iz Zagreba, za prvo ekipo je odigral pet, za drugo pa 62 tekem. Enkrat je bil tudi član hrvaške reprezentance do 21 let.

 

Husmani še dve sezoni pri Domžalah

Severni Makedonec Zeni Husmani pa bo še naprej nosil dres nogometnega kluba Domžal, je slovenski prvoligaš objavil na spletni strani. Husmaniju je sicer po koncu sezone 2021/22 potekla pogodba, z vodstvom kluba pa se je dogovoril za novo dvoletno sodelovanje.

Enaintridesetletni vezist bo kmalu začel že svojo 11. sezono v Domžalah. Za klub je v prejšnji v vseh tekmovanjih zbral 41 nastopov in prispeval štiri gole.

"Zaradi spremembe v strokovnem štabu je bilo potrebno malce počakati, a takoj, ko smo se začeli pogovarjati, je vse skupaj šlo zelo hitro. Želel sem si ostati, enako je menilo tudi vodstvo. Dogovor smo tako podpisali takoj na začetku priprav, kar je zagotovo velika prednost," je za spletno stran kluba povedal Husmani.

"Zeni predstavlja pomemben del zvezne vrste in zaradi tega smo se odločili, da mu ponudimo novo pogodbo. Želeli smo ga zadržati, to nam je uspelo in veseli smo, da je temu tako. Gre za izkušenega nogometaša, ki dobro sodeluje z mladimi igralci. Večkrat je že potrdil svoje kvalitete, zato sem prepričan, da bo dobre igre kazal tudi v novi sezoni," pa je dodal športni direktor Senijad Ibričić.

Severni Makedonec je ob Kamniški Bistrici debitiral leta 2012 in doslej v vseh tekmovanjih zbral 251 nastopov. Na večni klubski lestvici prve lige je z 212 odigranimi tekmami na tretjem mestu. Pred njim sta le Slobodan Vuk (221) in Luka Elsner (227), so še zapisali pri Domžalah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice