Šport > Nogomet
58 ogledov

Mura razrešila Topiča, prihaja Horvatova

Mura 05 Arsenal Kijev navijači navijač Saša Despot
Slovenski nogometni prvoligaš Mura 05, ki je bil v zadnjem času v ospredju zaradi številnih težav v klubu, je danes dobil novo predsednico. Na izredni skupščini je predsedniški stolček zasedla Nataša Horvat, ki je tako zamenjala Miroslava Topiča. Tega so še pred tem razrešili s funkcije.

Topič se skupščine ni udeležil. Poslal je le dopis, v katerem je spodbijal legitimnost skupščine, ki je bila sicer sklepčna. Člani so potrdili spremembo statuta, ki je stopil v veljavo. Tako so razrešili Topiča, nova predsednica pa je Nataša Horvat, sicer namestnica direktorja murskosoboške enote Pošte Slovenije.

Član novega upravnega odbora je postal tudi kapetan in najstarejši igralec Mure 05, Fabijan Cipot, ob njem pa še Dejan Kuronja. Odstavili so dva člana UO, in sicer Kristjana Gregoriča in Hansa Diukersloota. Kot pravijo v klubu, za nizozemske vlagatelje vrata v Muro 05 niso zaprta, če imajo poštene namere.

Nad Fazanerijo so se sicer v zadnjem času zgrinjali črni oblaki. Razen evropskih prebliskov, za katere so predvsem zaslužni igralci Mure 05, je jesenski del sezone obeležila agonija, hudi krizi pa ni (bilo) videti konca. Rdeča nit nezadovoljstva so bile prazne obljube vodstva na čelu s Topičem, ki je izgubil kredibilnost in je bil javno označen za glavnega krivca za nastale razmere, ki so klub pahnile na rob preživetja.

Znan tudi nov predsednik nogometne šole

Pred današnjo skupščino je sledil še en udarec Topiču, potem ko so se z izjavo za javnost oglasili še iz Murine nogometne šole. Med drugim so zanikali trditve Topiča, da je dolg Mure 05 tudi plod stroškov nogometne šole. Navedli so, da je v šolo nogometa vključenih nad 200 mladih nogometašev in 13 trenerjev, njihovo delo pa daje rezultate, na katere so lahko ponosni tako v klubu (društvu) kot v okolju.

Hkrati so sporočili, da je Topič vse posle NŠ ND Mura 05 predal novemu predsedniku, podjetniku Damiru Banfiju, ki ga je zamenjal na funkciji predsednika nogometne šole. Sodelovanje "šole" z UO kluba, ki ga je vodil Topič, je bilo sila težko, prav takšno stališče pa je imel tudi nadzorni odbor. Topič je po njihovih besedah namreč ignoriral sodelovanje z nadzornim odborom Mure 05, od petih sej se je udeležil le zadnje. Prav tako ni izvrševal svojih obveznosti in ni dostavljal zahtevane dokumentacije v zvezi s poslovanjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.