Šport > Nogomet
2 ogledov

Maribor dobil ''odpovedano'' tekmo

Cvijanović Berić Filipović Tottenham Maribor Evropska liga EPA
Nogometaši Maribora so v 21. kolu slovenske nogometne lige z 2:1 (0:0) premagali Muro 05. Prekmursko štajerski derbi je bil še v soboto pod vprašajem, saj so črno-beli zaradi nezadovoljstva z razmerami v klubu udeležbo odpovedali. Tekma je bila nato vendarle odigrana.

Mura je kljub grožnjam z bojkotom zaigrala v popolni postavi. Tekma pa se je začela precej nenavadno, saj so si uvodoma Mariborčani podajali žogo, domači igralci pa so v znak protesta proti vodstvu kluba le stali na svojih igralnih mestih. Oglasili so se še navijači, nato pa se je začelo zares. V peti minuti je silovito sprožil Mitja Viler, mladi vratar Jaka Šafer pa je žogo izbil v kot. Štiri minute pozneje je Šafer zapustil svoja vrata in rešil še eno nevarnost pred vrati.

Na drugi strani je vratar gostov Jasmin Handanović s težavo obranil strel Roka Buzetija z osmih metrov. Prvo veliko priložnost na tekmi je zapravil Marcos Tavares v 24. minuti, ko je iz bližine sprožil, Murin vratar pa je izvrstno posredoval. Domači so se oddolžili gostom v 34. minuti, ko sta bila pred vrati Dragan Jelić in Matic Maruško, a sta si bila v napoto, tako da ni bilo nič od obetavne akcije.

Že v drugi minuti nadaljevanja so imeli domači lepo priložnost za vodstvo. Erik Janža je bil zrušen v kazenskem prostoru gostov, Damir Skomina je dosodil enajstmetrovko, ki pa jo je Jasmin Handanović ubranil. Mate Eterović je sicer močno sprožil, a preveč po sredini gola. Malce pozneje se je ponudila priložnost Buzetiju, čigar strel s 14 metrov z leve strani je za las zgrešil cilj. Kmalu zatem so gledalci videli še dva nevarna strela, po enega na vsaki strani. Dejan Mezga je zgrešil okvir, strel Eterovića pa je Handanović obranil.

V drugem polčasu agresivnejša in boljša Mura ni realizirala premoči. Dragan Jelić je sicer v 68. minuti dobro meril v levi zgornji kot, a je mariborski vratar odlično posredoval. Domači so bili kaznovani za zapravljene priložnosti 15 minut pred koncem. Muraši so zgolj gledali Mezgo, ki je imel dovolj prostora in časa, da je z natančnim strelom z 18 metrov zadel levi zgornji kot vrat. Že v naslednjem napadu so gosti podvojili prednost. Goran Cvijanović je z natančnim strelom s 14 metrov meril v bližnji kot, žoga pa se je ob dotiku obeh vratnic skotalila v mrežo. Minuto pozneje je domače v igro vrnil Damjan Bohar, potem ko se je najbolje znašel v kazenskem prostoru in z dobrih desetih metrov zadel desni spodnji kot. Po zapravljeni priložnosti Roberta Berića so zadnje minute minile v silovitih napadih Mure, ki pa niso obrodili sadov.

Prva liga, 21. kolo:

Mura 05 : Maribor 1:2 (0:0)
Bohar (77); Mezga (74), Cvijanović (76)

Komentarjev 1
  • matt5 17:47 02.december 2012.

    Da malo žogo brcajo in par treningov na teden naredijo so mnogo preplačani.