Šport > Nogomet
10 ogledov

Olimpija do točke v Stožicah

prva liga olimpija ljubljana hit gorica stožice radujko anđelković andjelković s Anže Petkovšek
Tekme 21. kola 1. slovenske nogometne lige so postregle s tremi remiji in visoko zmago Domžalčanov. Slednji so s 4:1 premagali Aluminij. Ljubljanska Olimpija si je v Stožicah razdelila točki z Gorico (2:2). Celje je remiziralo z Rudarjem (1:1), Koper pa s Triglavom (1:1).

Obračun Ljubljančanov in Goričanov se je v Stožicah končal z delitvijo točk. Čeprav so večinoma imeli pobudo domači nogometaši, pa jim ni uspelo priti do 13. zmage v sezoni. Kljub temu ostajajo trdno na drugem mestu, Goričani pa so sedmi.

Čeprav so Ljubljančani kot običajno na domačem igrišču v prvem polčasu pokazali napadalno igro, pa jim goriške obrambe ni uspelo streti. Zato pa je že na začetku tekme klonila ljubljanska, saj je Kris Jogan že v četrti minuti goste popeljal v vodstvo. Domači so sicer poskušali izenačiti, a razen poskusa Nika Omladiča v 43. minuti, ko se je žoga odbila pred Vasjo Simčičem, vendar je slednji dobro posredoval, niso resneje ogrozili goriških vrat.

Drugi polčas so zmaji spet začeli odločno, prek Anžeta Zorca so v 49. minuti zatresli tudi prečko, kar se jim je obrestovalo v 50. minuti. Takrat je z 18 metrov sprožil Filip Valenčič in matiral vratarja belo-modrih. Zorc je le malce zatem zapravil novo priložnost za domače, ko je iz bližine žogo poslal čez gol. Toda boljša igra je Ljubljančane spet kmalu nagradila, v 56. minuti je nekdanji član Gorice Aris Zarifović zeleno-bele popeljal v vodstvo, ko je bil po kotu najvišji v kazenskem prostoru in z glavo iz bližine dosegel gol.

V ljubljanskem naletu je bil nato dvakrat nevaren še Valenčič, ko je za malo zgrešil cilj, v 68. minuti pa so Ljubljančani Matiji Široku pustili precej prostora, kar je slednji izkoristil in z roba kazenskega prostora s strelom po tleh premagal Elvisa Džafića. Na drugi strani so v 72. in 74. minuti spet Simčiča ogrozili Ljubljančani, najprej Zarifović z glavo, ko je bil nenatančen, nato pa še Omladič, čigar strel je goriški vratar ukrotil. To pa sta bili kljub odprti igri z obeh strani tudi zadnji pravi priložnosti na tekmi.

Domžale razbile Aluminij (4:1)

Prvi polčas v Kidričevem ni navdušil, maloštevilni gledalci so videli le malo "akcije". Nevarnejši so bili sicer gostje, ki so v uvodu polčasa prišli do dveh obetavnih priložnosti. V deseti minuti so gosti krenili v protinapad, Jaka Ihbeisheh je v kazenskem prostoru našel Slobodana Vuka, ki je sam prišel pred vratarja, a se je Kristian Lipovac izkazal.

Domači čuvaj mreže je bil v glavni vlogi tudi dve minuti pozneje, ko je Ihbeisheh z desetih metrov meril v dolgi kot, Lipovac je uspešno posredoval, domača obramba pa je nato žogo odbila v kot. Po njem je z glavo streljal Slobodan Vuk, a je Denis Rešek žogo izbil z golove črte. Domači posebej nevarni niso bili, v tem delu igre so sprožili vsega dva omembe vredna strela. Mitja Rešek je v 22. minuti z roba kazenskega prostora meril mimo, prav tako pa Robert Kurež v 41. minuti.

Uvod drugega polčasa je pripadel gostom, ki so hitro prišli do lepe prednosti. V 50. minuti je Mato Šimunović Lipovca premagal s strelom s 15 metrov malce z desne strani, tri minute zatem pa je po podaji Slobodana Vuka, ki je bil asistent že prvi prvem zadetku, iz bližine Aluminijevo mrežo zatresel Žiga Kous.

Avtogol Bešića ugasnil žarek upanja

Domači so nato v 61. minuti dvakrat poskusili prek Adnana Bešića in Denisa Reška, a nevarnejši so bili gosti tri minute pozneje. Slobodan Vuk je prišel sam pred Lipovca, vendar je slednji dobro posredoval in žogo odbil v kot, po njem pa je Gaber Dobrovoljc močno streljal z glavo, a le malo mimo leve vratnice. V 66. minuti je domačim uspelo znižati zaostanek, po kotu Beišća je z glavo streljal David Kašnik, pred golom pa je smer žogi spremenil smer Jurica Jeleč in premagal Nejca Vidmarja.

Toda gosti so domače upe po ugodnem razpletu hitro razblinili. V 78. minuti je Šimunović podal iz kota, pred vrati je nespretno posredoval Bešić in premagal lastnega vratarja. Pet minut pozneje je tekmo dokončno odločil Dobrovoljc, ki je z glavo unovčil novo Šimunovićevo podajo iz kota.

Velenjčani prekinili niz dveh porazov

Celjani so tekmo dobro začeli, v peti minuti imeli prvo priložnost, ko je Stefan Cebara po podaji Klemna Medveda z desne strani "iz prve" za malce zgrešil cilj. Gosti so hitro odgovorili v podobnem slogu, nanizali nekaj obetavnih akcij, v deseti minuti tudi ugnali Matica Kotnika, a zadetek so sodniki razveljavili zaradi prepovedanega položaja Ivana Firerja. V nadaljevanju sta ekipi prišli še do nekaj strelov, pri domačih so poskusili Matej Rapnik, Gregor Bajde in Blaž Vrhovec, pri gostih pa dvakrat Rajko Rotman in enkrat Elvis Bratanović, vendar so bili preslabi za spremembo izida.

Zato pa je dovolj dobrega sprožil rezervist Celja Nikola Ivanović v 47. minuti, ko je z glavo unovčil lepo podajo Medveda z desne strani. V 53. minuti so dvakrat zapored zagrozili tudi gosti, vendar je Matic Kotnik dobro posredoval po strelih Denisa Klinarja in Bratanovića. Vendar pa je slednji v 63. minuti le ukanil celjskega čuvaja mreže, izid je poravnal s strelom s 25 metrov. Po zadetku se je igra povsem umirila, priložnosti ni bilo veliko, eno lepših je zapravil Lutfi Bilali v sodniškem podaljšku, ko je s strelom od daleč resno ogrozil velenjska vrata, tako da sta se ekipi razšli z 1:1.

Triglav izvlekel šesti remi sezone

Kranjčani so še tretjo tekmo zapored končali neporaženi. Tokrat so se izvlekli v izdihljajih tekme, ko je Anže Jelar zadel za 1:1 in poskrbel za šesti remi Triglava v sezoni in šesto mesto na lestvici. Koper je na drugi strani vodil vse od 31. minute, na koncu pa se je moral zadovoljiti z neodločenim izidom, prav tako šestim v sezoni. Koprčani ostajajo na četrtem mestu.

Muraši nočejo igrati

Igralci slovenskega nogometnega prvoligaša Mure 05 zaradi neizpolnjevanja obveznosti s strani uprave kluba ne bodo odigrali nedeljske tekme 21. kroga 1. slovenske nogometne lige proti Mariboru.

"Ker uprava kluba ni dala zagotovil za boljši jutri ter zaradi velikih dolgov do nogometašev smo se igralci odločili, da tekme z Mariborom ne odigramo. V klubu so redno plačane vse osebe razen igralcev in trenerjev članskega moštva. Žalostno je, da morajo nekateri igralci pobirati krompir na polju, da lahko redno prihajajo na trening," je v sporočilu za javnost v imenu ekipe zapisal Jure Travner.

Slovenska liga, 21. kolo:

Aluminij : Domžale 1:4 (0:0)
Jeleč (66); Šimunovič (49), Kous (52), Bešić (77/a.g.), Dobrovoljc (82)

Celje : Rudar Velenje 1:1 (0:0)
Ivanovič (46); Bratanovič (62)

Olimpija : Gorica 2:2 (0:1)
Valenčič (49), Zarifovič (55); Jogan (3), Širok (66)

Luka Koper : Triglav Kranj 1:1 (1:0)
Brečevič (30); Klemenčič (90)


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.