Šport > Nogomet
215 ogledov

Zmagi Olimpije in Kopra, Mura izenačila v zadnjih sekundah

NK Koper : NK Bravo Twitter/NK Bravo
Nogometaši Domžal in Mure so se v 11. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1), medtem ko je Olimpija premagala CB24 Tabor Sežano z 2:0 (1:0). Koper je doma premagal Bravo z 2:0 (1:0).

Izbranci Zorana Zeljkovića so v tekmi proti Bravu prišli sedme zmage v ligi, čeprav predvsem v prvi polovici prvega polčasa nikakor niso bili pravi in je "igral" le Bravo. Toda po prekinitvi ob koncu prvega polčasa in po boljšem drugem delu so prišli do želenih zadetkov za nove tri točke, ki jih vsaj začasno selijo na drugo mesto prvenstvene lestvice z devetimi točkami za vodilno Olimpijo. Bravo, ki je dvakrat zatresel okvir vrat, po že sedmem porazu ostaja sedmi.

Ljubljančani, ki so pogrešali zgolj obolelega Luko Štora, so začeli odločneje, med drugim je v peti minuti Martin Kramarič poskusil od daleč, Adnan Golubović pa je žogo odbil. Pritisk Brava pa je trajal, tudi Tamar Svetlin je prišel do strela, zgrešil cilj, v 22. minuti je moral spet posredovati koprski vratar, v 26. pa so Ljubljančani po novi dobri akciji žogo poslali mimo gola.

Koper, pri katerem sta zaigrala tudi napadalna novinca Rudi Požeg Vancaš in Bright Edomwonyi, je bil dotlej v podrejenem položaju, v napadu mu ni šlo nič od rok (skupaj le dva strela), toda v 38. minuti je sledila prekinitev, ki je prinesla vodstvo domačim. Po prostem strelu Luke Vešnerja Tičića z leve strani je z glavo zadel Žan Benedičič in se tako na drugi zaporedni tekmi vpisal med strelce.

Primorci, ki so tokrat igrali brez kaznovanega Omarja Correie in poškodovanega Anisa Jašaragića, so drugi polčas začeli odločneje kot prvega, prišli do dveh ne posebej nevarnih strelov, v 59. minuti pa so dotlej najlepšo priložnost zapravili Ljubljančani, žoga je končala v prečki, potem ko se je vanjo odbila od domačega branilca Franja Prceja.

Na drugi strani je Bede Osuji po protinapadu prišel pred ljubljanskega vratarja Gala Lubeja Finka, a na koncu zgrešil cilj. Natančnejši pa je bil Andrej Kotnik v 69. minuti, ko je zadel z nizkim strelom s 15 metrov. To je bil njegov sedmi gol, s katerim je na vrhu lestvice strelcev skupaj z Murinim Mirlindom Dakujem.

V 85. minuti bi se lahko Bravo vrnil v igro, ko je po napaki Daria Kolobarića povsem sam pred Golubovića prišel Kramarič, vendar je zadel le vratnico. Zasedba Dejana Grabića se je trudila priti do zadetka, a jim česa več kot nekaj ne posebej nevarnih strelov ni uspelo uprizoriti. Piko na i zmagi bi lahko v sodniškem dodatku postavil Požeg Vancaš, a slabo izvedel strel in zgrešil cilj ob tem, ko je bil vratar gostov iz vrat.

Koprčani bodo v 12. krogu v soboto gostovali v Mariboru, Bravo pa bo dan pozneje gostil Olimpijo.

 

* Stadion Bonifika, sodniki: Perić, Mežnar, Mijatović.
* Strelca: 1:0 Benedičič (38.), 2:0 Kotnik (69.).
* Koper: Golubović, Pavlović, Kambič (od 61. Palčič), Prce, Novoselec, Benedičič (od 80. Mittendorfer), Vešner Tičić, Požeg Vancaš, Osuji (od 75. Kolobarić), Kotnik (od 75. Krajinović), Edomwonyi (od 46. Šipovac).
* Bravo: Lubej Fink, Križan, Jakšić (od 83. Trontelj), Milić, Kavčič, Nsana (od 71. Maružin), Trdin, Kramarič, Kurtović, Svetlin, Flakus Bosilj (od 80. Šaranić).
* Rumeni kartoni: Vešner Tičić, Golubović; Svetlin.
* Rdeči karton: /.

 

Olimpija melje dalje

Obračun prve in zadnje ekipe z lestvice se je končal s pričakovano zmago Ljubljančanov. Toda Kraševci, ki so pogrešali kaznovana Denisa Kouaa in Elvisa Letaja, so predvsem v prvem polčasu zapravili številne priložnosti, ki bi lahko pomenile drugačen razplet, a je Rui Pedro z dvema zadetkoma stvari postavil na pričakovano mesto. Olimpija je s 30 točkami tako še vedno zelo zanesljivo na prvem mestu, kjer ima ob tekmi več 11 točk več od Celja. Tabor je s sedmimi točkami zadnji.

Tekma v Stožicah se je začela dinamično, prvo izjemno priložnost na tekmi pa so imeli Kraševci, ko je v 13. minuti Nabil Khali zadel vratnico. Malce pozneje je bilo nevarno za vrata Olimpije tudi po strelu Mihaela Briškija. Sežanci so še naprej ogrožali vrata ljubljanske ekipe, v 17. minuti pa so še drugič zatresli okvir vrat, takrat je s strelom z glavo prečko zadel Coba da Costa.

Gosti so v tem delu igre pustili boljši vtis, so pa Ljubljančani v 30. minuti prišli v kazenski prostor gostov, a je dvakrat posredoval Jan Koprivec po strelih Svita Sešlarja in Ruija Pedra. Na drugi strani je moral posredovati tudi Denis Pintol po močnem strelu da Coste. Čeprav je imel Tabor dotlej številne lepe priložnosti, pa je domača zasedba povedla v 37. minuti, ko je po Sešlarjevi podaji z 18 metrov zadel Rudi Pedro z nizkim in ne preveč močnim strelom.

NK Olimpija Ljubljana | Avtor: Twitter/NK Olimpija Twitter/NK Olimpija

V 40. minuti je po desni strani pred domačega vratarja prišel Jakoslav Stanković, vendar je bil tudi on neuspešen, tako kot na drugi strani v 45. minuti Mustafa Nukić, ki je žogo neoviran poslal visoko čez gol. Nukić je imel v 51. minuti še eno lepo priložnost, ko je bil sam pred Janom Koprivcem, vendar se je slednji izkazal. V 58. minuti pa je žogo na drugi strani po Stankovićevem strelu ujel Pintol. V 67. minuti pa so zeleno-beli povedli z 2:0.

Koprivec je žogo iz svojega kazenskega prostora poslal na sredino igrišča, tam jo je Timi Max Elšnik z glavo vrnil za sežansko obrambo, kamor je stekel Rui Pedro in s prefinjenim strelom žogo čez gostujočega vratarja poslal v mrežo. Tabor je sicer tudi v tem delu še opozarjal nase in nekajkrat prišel do zelo obetavnih strelov, ki pa so bili večinoma premalo natančni. Pozneje je Olimpija bolj ali manj brez težav nadzorovala dogajanje na igrišču in vpisala še deseto zmago na enajsti tekmi sezone.

Olimpija bo v 12. krogu prihodnjo nedeljo gostovala pri Bravu, Tabor pa bo dan prej gostil Domžale.

 

* Stadion Stožice, sodniki: Borošak, Perger, Horvat.
* Strelec: 1:0 Rui Pedro (37.), 2:0 Rui Pedro (67.).
* Olimpija: Pintol, Sualehe (od 63. Estrada), Crnomarković, Ratnik (od 81. Karamatić), Lasickas (od 63. Elšnik), Doffo, Sešlar, Kvesić, Rui Pedro, Ziljkić (od 75. Aldair), Nukić (od 75. Krefl).
* Tabor: Koprivec, Iscaye, Briški, Ovsenek, Živulić (od 84. Mahne Vatovec), Kocić, Korošec (od 78. Kljun), Ad. Zeljković (od 78. Kaleba), Khali (od 84. Hameed), da Costa (od 78. El Afghani), Stanković.
* Rumeni karton: Ratnik.
* Rdeči karton: /.

 

Do točke v 94. minuti

V Domžalah sta se merili ekipi, ki sta v svojih vrstah zaradi poškodb, bolezni in kazni pogrešali kar nekaj nogometašev, pri domačih so med drugimi manjkali Janez Pišek, Tilen Klemenčič, Slobodan Vuk, Nick Perc in Zeni Husmani, pri gostih pa Luka Bobičanec, Darick Kobie Morris in Gregor Balažic ter tudi Matko Obradović in Nik Lorbek. Ob vseh teh težavah sta ekipi prikazali enakovredno tekmo, statistično je bila boljša Mura, ki je tudi zapravila enajstmetrovko pri 1:1. Ekipi pa po novi točki ostajata na petem oziroma šestem mestu lestvice.

Tekma se je kar živahno začela, med drugim je Amar Beganović v zadnjem trenutku izbil žogo Ivanu Durdovu, od daleč je nato poskusil Arnel Jakupović, a tako kot Ajdin Mulalić po strelu Mihaela Klepača je tudi Klemen Mihelak dobro opravil sovje delo. V 14. minuti pa je bil pri domači zasedbi nenatančen Franko Kovačević.

V 25. minuti je po levi strani pred Mulalića prišel Klepač, vendar je domžalski vratar spet dobro posredoval. Na drugi strani pa so njegovi soigralci povedli štiri minute pozneje, ko je po Jakupovićevi podajo zadel Matej Podlogar z nizkim strelom iz osrčja kazenskega prostora. Toda črno-beli so takoj vrnili, v 32. minuti je namreč z glavo lepo zadel Tio Cipot po podaji Martina Šrolerja s prostega strela z desne strani. Takoj zatem je moral znova posredovati Mulalić po močnem strelu Beganovića močno z desne strani kazenskega prostora, kar je bila zadnja priložnost v prvem delu.

NK Domžale : NŠ MUra | Avtor: Twitter/NŠ Mura Twitter/NŠ Mura

Kmalu po začetku drugega dela je imel Kovačević pri domačih izjemno priložnost za novo vodstvo, a je z glavo zgrešil z vsega treh metrov. Domžalčani so bili odločnejši v teh trenutkih, v 61. minuti je Jakupović prišel do strela iz bližine, vendar mu je Mihelak preprečil veselje. V 63. minuti pa bi gosti lahko kaznovali zapravljene priložnosti, saj so prišli do najstrožje kazni, a jo je Mirlind Daku, ki je že pri zaletu kazal neodločnost, zapravil, izkazal se je Mulalić.

Ta je posredoval tudi malce zatem po strelu Kaija Cipota, v 77. minuti pa so rumeni povedli. Jakupović je z desne strani natančno podal pred gol, kjer je bil najvišji Durdov in z glavo zadel za 2:1. Durdov je tako vpisal svoj šesti gol in se na vrhu lestvice strelcev začasno izenačil s Koprčanom Andrejem Kotnikom, Olimpijinim Mustafo Nukićem in Dakujem.

So pa Domžalčani v 86. minuti ostali brez Durdova, ki je bil izključen po prekršku nad Kaijem Cipotom. To pa so Sobočani izkoristili v 94. minuti, ko je po podaji z desne strani z glavo zadel Daku in se tako spet sam prebil na vrh strelske lestvice.

NK Domžale : NŠ MUra | Avtor: Twitter/NŠ Mura Twitter/NŠ Mura

Domžale bodo v 12. krogu v soboto gostovale v Sežani, Mura pa bo dan pozneje gostila Celje.

 

* Športni park, sodniki: Bubek, Gabrovec, Mikača.
* Strelci: 1:0 Podlogar (29.), 1:1 T. Cipot (32.), 2:1 Durdov (77.), 2:2 Daku (94.).
* Domžale: Mulalić, Mutavčić, Schoissengeyr, Đurić, Alić, Offenbacher, Markuš, Kovačević (od 60. Saitoski, od 88. Hodžić), Jakupović, Podlogar (od 67. Strajnar), Durdov.
* Mura: Mihelak, Pucko (od 46. Kuzmić), Sadriu (od 88. Baić), K. Cipot, Beganović, Šimkus (od 58. Maruško), Klepač, T. Cipot, Šroler (od 72. Shabanhaxhaj), Kous, Daku.
* Rumeni kartoni: Offenbacher, Đurić, Strajnar, Markuš; Sadriu, Klepač.
* Rdeči karton: Durdov (86.).

 

* Izidi, 11. krog:
- sobota, 1. oktober:
Domžale - Mura                      2:2 (1:1)
Olimpija - CB24 Tabor Sežana        2:0 (1:0)
Koper - Bravo                       2:0 (1:0)

- nedelja, 2. oktober:
15.00 Gorica - Maribor
17.30 Celje - Kalcer Radomlje

- lestvica:
 1. Olimpija          11   10    0    1    23:9    30
 2. Koper             11    7    0    4    18:10   21
 3. Celje             10    5    4    1    16:11   19
 4. Maribor           10    4    2    4    17:16   14
 5. Mura              11    3    5    3    17:18   14
 6. Domžale           11    3    4    4    16:17   13
 7. Bravo             11    3    1    7     8:10   10
 8. Kalcer Radomlje   10    2    4    4     9:18   10
 9. Gorica            10    2    2    6     8:12    8
10. Tabor Sežana      11    1    4    6     8:19    7
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice