Šport > Nogomet
25 ogledov

Mura za nagrado z rimskim Laziem

Mura 05 Arsenal Kijev Cipot Saša Despot
Mura 05 se bo v zadnjem predkolu kvalifikacij za uvrstitev v Evropsko ligo pomerila z rimskim Laziem. Muraši, ki so presegli vsa pričakovanja, so bili z žrebo izjemno zadovoljni. "Mura bo dala svoj maksimum, nagrada za doslej prigarano pa bo nastop na olimpijskem stadionu v Rimu," je dejal športni direktor Igor Celec.

Nogometaši Mure 05 se bodo v zadnjem predkolu kvalifikacij za Evropsko ligo pomerili z italijanskim Laziem. Prva tekma bo na sporedu bo 23. avgusta v Rimu, povratna pa 30. avgusta v Mariboru.

Mura 05 je po izločitvi treh uglednih klubov (Baku, CSKA Sofija in Arsenal Kijev) nepričakovano prišla le korak do uvrstitve v Evropsko ligo, zato so ljubitelji nogometa, predvsem pa simpatizerji edinega pomurskega prvoligaša, nestrpno pričakovali žreb v Nyonu. V igri so bili Viktoria Plzen, Twente Enschede, Rosenborg Trondheim, CSKA Moskva in Lazio. Slednji je bil najatraktivnejše ime in Lazio so si Prekmurci najbolj želeli. Želja se jim je izpolnila. Odmevi po žrebu so bili v taboru Mure 05 zelo podobni.

"Če bi lahko izbiral med možnimi opcijami, bi se odločil za varianto, ki nam jo je namenil žreb; torej sem zadovoljen. Ne dvomim, da bodo fantje še enkrat potrdili vse vrline, ki so jih krasile na evropski poti, in potrdili, da uspeh ni bil slučajen. Mura bo dala svoj maksimum, nagrada za doslej prigarano pa bo nastop na olimpijskem stadionu v Rimu," je dejal Igor Celec, športni direktor Mure 05.

Mura 05 Arsenal Kijev navijači navijač | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Fabijan Cipot, kapetan Mure 05, je prav tako zelo zadovoljen z razpletom žreba: "Najboljši razplet od možnih. Presegli smo vsa pričakovanja in Lazio je nagrada za ves trud in vse, kar smo doslej naredili v tekmovanju za evropski pokal. Rimski klub je zveneče ime, privlačen tekmec in iz dežele evropskih podprvakov ter štirikratnih svetovnih prvakov. Nekaj bomo povrh zaslužili, našim navijačem pa se bomo z Laziem ter našimi dobrimi nastopi na najboljši način oddolžili za podporo in pomoč, ki jo pričakujemo tudi na polnih tribunah mariborskega Ljudskega vrta. Ne delamo si iluzij, saj nam je jasno, kdo je izraziti favorit v tem dvoboju, a se bomo z vsem srcem borili, da čim dražje prodamo svojo kožo. Časa za regeneracijo ni veliko, a bo dovolj ..."

Prav tako je nad rimskim tekmecem navdušen trener Feri Cifer: "Po tekmovalni, predvsem pa finančni plati, je to odličen razplet. Morda bi bilo bolje, da prvo srečanje igramo doma, v Mariboru, toda pomembneje je, da z naše strani naredimo vse, da se jim dostojno zoperstavimo, za kar pa je ta karakterna generacija sposobna. Pričakujem podporo navijačev, kar predvsem mladim fantom, daje dodatni zagon. Motivacija pa ni vprašljiva, saj prihaja Lazio!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.