Šport > Nogomet
19 ogledov

Mura korak do Evropske lige

Mura 05 Arsenal Kijev veselje
1/19
Saša Despot
Na mariborskem stadionu Ljudski vrt je Mura srečno zadržala prednost treh zadetkov pred kijevskim Arsenalom, izgubila je z 0:2. Ukrajinci, ki so bili občutno boljši nasprotnik, so tekmo končali kar z dvema igralcema manj.

Muraši so prvi zadetek prejeli že v drugi minuti srečanja, ko je Maksim Šackih lepo podal za hrbet prekmurske obrambe, Aleksander Kobahidze pa je Ukrajince popeljal v vodstvo. Arsenal je v prvih minutah pritiskal proti domačim vratom, priložnosti so se vrstile, a gola na srečo ni bilo. Domači so prvič zapretili v 23. minuti, ko je poizkusil Nusmir Fajić, a je bil njegov strel preslaboten. V 31. minuti je Sergej Simonenko prejel direkten rdeči karton, ker je kot zadnji igralec v obrambi zrušil Damjana Boharja in tako je Mura nadaljevala z igralcem več.

Prvi polčas se je končal z rezultatom 0:1, muraše je tako od nadaljevanja evropske poti ločilo še 45 minut.

Ukrajinci pritisnili na začetku drugega dela

Tudi drugi polčas se je začel s pritiskom Arsenala, a muraši so sprva dobro zapirali prostor pred svojimi vrati. Ukrajincem so že malce popuščali živci, reagirali so na vsako sodniško odločitev, ki jim ni bila pogodu.

V 61. minuti pa je Arsenal zabil še svoj drugi gol na tekmi. Gomenjuk, ki je v igro prišel le minuto pred tem, je s svojim prvim dotikom dosegel zadetek. Iz prostega strela je bil poslan visok predložek v kazenski prostor Mure, kjer je Gomenjuk žogo podaljšal v daljši kot vrat Filipa Drakovića. Dvanajst minut kasneje so gostje zapravili še eno veliko priložnost, ko je sam v srcu kazenskega prostora ostal Mikouliunas, a je na srečo domačih meril preko vrat. Tri minute zatem je po predložku Šackiha iz kota z glavo poizkusil Maksimov, a meril za las mimo gola.

V 79. minuti je Leon Sreš lepo streljal iz oddaljenosti dobrih dvajsetih metrov, okroglo usnje je zletelo malce nad ukrajinsko prečko. V 86. minuti je imel Gomeljuk še eno izjemno priložnost, ki mu jo je spet pripravil Šackih, žogo pa je iz neposredne bližine poslal čez gol.

V izdihljajih dvoboja so muraši le še izbijali žogo v polje Ukrajincev, a je Leonu Srešu kljub temu uspel lep prodor ob desni stranski črti, s katerim je izsilil drugi rumeni karton za Šakova in posledično izključitev. Mura je z izrednimi napori in velikim srcem prekmurskim navijačem, ki so v Maribor prišli v ogromnem številu, podarilo razlog za slavje in vsaj še eno domačo evropsko tekmo.

3. predkolo Evropske lige:
Mura Murska Sobota : Arsenal Kijev  0:2 (0:1)  /3:0/
Kobahidze (2), Gomenjuk (61)
RK: Simonenko (31), Šakov (93)
/ / rezultat prve tekme
Mura je napredovala s skupnim izidom 3:2.

Zmaga za zeleno mizo

Na prvi tekmi v Kijevu je Mura sicer izgubila s 3:0, a ker je za kijevski Arsenal na tej tekmi igral tudi Erick Matoukou, ki bi moral na tem obračunu odsedeti kazen še ene preostale tekme, je Uefa tekmo registrirala z 0:3 v korist murašev. Varovanci trenerja Ferija Cifra so imeli tako zgodovinsko priložnost, da preskočijo še tretjo letošnjo evropsko oviro.

Komentarjev 2
  • bla_blabla 01:13 10.avgust 2012.

    Kaj ce bi se raje ucil pisat kot pa da e-sim spilas???

  • lolek4321 22:59 09.avgust 2012.

    Vaš komentar je bil odstranjen zaradi neprimerne vsebine. Uredništvo