Šport > Nogomet
17 ogledov

Mura v Ljudski vrt z velikim zaostankom

Mura Olimpija Maruško Saša Despot
Muraši so v tretjem kolu kvalifikacij za evropsko ligo v gosteh vknjižili visok poraz proti favoriziranim domačinom. Nogometaši Arsenala iz Kijeva so prvič zadeli v 6. minuti, končno zmago pa so slavili z rezultatom 3:0 in si tako priigrali morda že odločilno prednost. Povratna tekma bo 9. avgusta v Ljudskem vrtu.

Že od začetka tekme so bili bolj nevarni Ukrajinci, ki so svojo premoč na zelenici kronali v šesti minuti, ko je po podaji Da Silve vratarja Mure premagal Romun Ionuţ Mazilu. Domači nogometaši so še naprej pritiskali in si po tretjini prvega polčasa priigrali prvi kot, kmalu pa še drugega in tretjega. Temperatura pred vrati Mure je vztrajno naraščala, že v 16. minuti pa je spet zapretil Mazilu, a okvirja vrat na srečo ni našel. V 24. minuti je ponovno streljal Romun, v 32. pa se je pred desno vratnico znašel Šatski, ki pa je žogo poslal v gol avt. V 35. minuti lepa priložnost za Muro, ki ni obrodila sadov. Ob koncu prvega polčasa je po desni prodiral Bohar, vendar so domači njegov predložek prestregli. Po prvem delu so Murskosobočani zaostajali z minimalnim zaostankom (1:0).

Drugi polčas se je začel podobno kot prvi. Na zelenici so še vedno prevladovali domači. V 50. minuti si je rumen karton pridedal Aleš Majer, v 55. pa se je z obrambo izkazal Drakovič. Šest minut kasneje pa ponovno hladen tuš za črno-bele. Spet je podal Da Silva, priložnost pa je izkoristil Kovpak, ki je v igro vstopil le nekaj minut pred tem. V 71. minuti je nevarno meril Mazilu, a brez uspeha. Prvo resnično pravo priložnost za Muro je v 77. minuti imel Leon Sreš, ki pa strela znotraj kazenskega prostora ni najbolje zadel. V 83. minuti pa konec upanja za Muro, ko je po podaji s kota Matoukou z glavo še tretjič premagal gostujočega vratarja.

začetni postavi:
Arsenal: Borovik; Matoukou, Poliovij, Maksimov, Gličenko, Da Silva, Šakov (od 66. Stargorodsky), Mazilu, Šatski, Kobakidze (od 77. Mikoliunas), Adijiah (od 61. Kovpak)
Mura 05: Drakovič; Cipot, Majer, Kramar, Janža, Sreš (od 85. Vaš), Kouter (od 62. Buzeti), Maruško, Bohar (od 90. Gruškovnjak), Jelič, Eterović

Kvalifikacije za evropsko ligo, Kijev:

Mura 05 : Arsenal Kijev 0:3 (0:1)
(Mazilu 6, Kovpak 61, Matoukou 83)

Komentarjev 1
  • ranegade 23:22 03.avgust 2012.

    če še ne veste.... zna se zgoditi da bo uefa registrirala to tekmo z 0:3 za muro ker je za arsenal igral en igralec, ki ne bi smel zaradi kartonov .