Šport > Nogomet
24 ogledov

Mura poplavila Sofijo - v 3. kolo!

Mura Olimpija Maruško Saša Despot
Muraši v kvalifikacijah za Evropsko ligo na štirih tekmah še niso prejeli zadetka. Nagrajeni so bili z napredovanjem v 3. kolo kvalifikacij za Evropsko ligo, saj so proti CSKA v Sofiji igrali 1:1. Zadel je Nusmir Fajić. V tretjem kolu s kijevskim Arsenalom.

Nogometaši Mure 05 so na povratni tekmi 2. kola kvalifikacij Evropske lige v Sofiji igrali neodločeno 1:1 (0:1) proti domačemu CSKA. Sobočani so se tako uvrstili v 3. kolo, saj se je prva tekma v Lendavi končala z 0:0. Mura bo v naslednjem kvalifikacijskem dvoboju igrala proti Arsenalu iz Kijeva. Za CSKA je gol zabil Apostol Popov v 18., za Muro pa je izenačil Nusmir Fajić v 76. minuti.

Sobočani so se sicer v bolgarskem glavnem mestu hitro znašli v zaostanku. V 18. minuti je CSKA prišel do prostega strela z leve strani, od koder je Nilson Antonio podal žogo na drugo vratnico, kjer je bil najvišji v skoku Apostol Popov in z glavo svojo ekipo povedel v vodstvo.

Domači so bili nevarni tudi v 39. minuti, ko je najprej Anton Karačanakov z desetih metrov z leve strani zatresel zunanji del mreže, nato pa je z roba kazenskega prostora poskusil še Hristo Janev, a je ostalo pri 1:0. Sobočani so bili še najbližje zadetku v 37. minuti, ko je Damjan Bohar podal pred vrata, Matic Maruško je sprožil z devetih metrov, a zadel bolgarskega branilca, odbito žogo pa je nato Nusmir Fajić poslal mimo vrat.

V uvodu drugega polčasa je bil najaktivnejši Karačanakov, ki je v 47. in 48. minuti dvakrat ustrelil z roba kazenskega prostora proti vratom, njegov prvi, močan poskus je Filip Draković obranil, drugi pa je zletel mimo desne vratnice. V 53. in 54. minuti so dve akciji s streloma končali tudi muraši, najprej je Damjan Bohar zgrešil z dobrih desetih metrov, nato pa je Mate Eterović z dobrih 20 metrov žogo poslal čez gol. V 65. minuti je s 15 metrov sprožil Fajić, vendar za pol metra zgrešil cilj.

Domači so bili blizu povišanja vodstva minuto pozneje, ko je poskus Aniceta na golov črti zaustavil Denis Kramar. V 69. minuti je z 18 metrov znova sprožil Karačanakov, izkazal pa se je Murin vratar. V 76. minuti pa so se izbranci Ferija Ciferja razveselili izenačenja. Na levi strani je akcijo za izenačenje začel Leon Sreš, ki je podal v prazen prostor do Fajića. Ta je prišel v kazenski prostor in z natančnim strelom žogo poslal v levi spodnji kot. V 83. minuti bi lahko Mura potrdila napredovanje, vendar je Maruško meril malce mimo desne vratnice.

Evropska liga, 2. kolo kvalifikacij:

CSKA Sofija : Mura 05 1:1 (1:0) /0:0/*
Popov (17); Fajić (76)

*v poševnicah je izid prve tekme

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.