Šport > Nogomet
15 ogledov

Težko delo za Olimpijo in Muro 05

olimpija tromso tromsoe Anže Petkovšek
Nogometaši ljubljanske Olimpije in Mure 05 bodo v četrtek igrali povratni tekmi 2. predkroga evropske lige. Obe slovenski ekipi sta na prvih tekmah iztržili neodločena izida, zato bodo v gosteh pred izredno težavno nalogo. Povratni tekmi bosta ob 19. uri.

Olimpija Tromsø Vicente | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Tako Ljubljančani kot Sobočani so na prvih tekmah proti Tromsoeju oziroma sofijskemu CSKA iztržili izid 0:0. Nogometaši Olimpije bodo na stadionu Alfheim, ki sprejme 7500 gledalcev, igrali proti čvrstemu tekmecu, dodatna težava pa bo tudi vreme. V četrtek v času tekme naj bi bilo na severu Norveške zgolj devet stopinj Celzija.

"Čaka nas izredno težka tekma v neugodnih vremenskih razmerah, povrh vsega pa bomo igrali še na umetni travi, ki je nismo vajeni," pravi trener Olimpije Ermin Šiljak in dodaja: "Imamo aktiven rezultat. Vemo, kako Tromsoe igra doma in da bo igral drugače kot v Ljubljani, kjer so se Norvežani zaprli. V Stožicah nam niso zabili gola, mi pa imamo na voljo še 90 minut, da ga njim zabijemo v gosteh."

Zaradi igranja na umetni travi so v torek zeleno-beli trening opravili na prav takšni podlagi v Radomljah. "Oni vseskozi trenirajo na umetni travi, mi pa zdaj prvič po zelo dolgem času. Razlika je vsekakor precejšnja, žoga drugače potuje in se drugače odziva. To so razmere, ki nam povzročajo nekaj preglavic," še pojasnjuje Šiljak. Olimpija bo tudi povratno tekmo igrala brez poškodovanega Djordjeja Ivelje, druge igralce pa bo imel Šiljak na voljo. Tekmo bodo sodili Poljaki na čelu z Robertom Malekom.

Brez pomoči enega igralca bo v Sofiji tudi trener Mure Feri Cifer. Zaradi izključitve na prvi tekmi bo manjkal vezist Leon Horvat. Zaradi ozkega igralskega kadra odsotnost Horvata pomeni kar hud udarec, še posebej ob dejstvu, da so že tako utrujeni Sobočani zadnji dve srečanji, evropsko proti CSKA v Lendavi in prvenstveno v Novi Gorici, dobršen del odigrali z igralcem manj.

Olimpija Tromsø Šporar | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
"Dobro smo se kosali z Bolgari v Lendavi, kjer nas je izključitev Horvata nekoliko zmedla, a smo se pravočasno zbrali in dvignili ter v Sofijo pripotovali s pozitivnim rezultatom, ki nam daje možnosti za napredovanje in nov podvig. Po izključitvi Horvata smo morali narediti neke korekcije in ostali neporaženi. Fantje so izpolnili pričakovanja in ta izjemna borbenost, disciplina v igri in karakter ekipe so zagotovilo, da bomo zelo drago prodali svojo kožo. Vsaka čast fantom, saj so realizirali to, kar smo se dogovorili med odmorom. Verjamem tudi tokrat vanje. Seveda ostaja domačim vloga favorita, a je to lahko tudi hudo breme, saj bodo pod večjim pritiskom od nas," meni Cifer, ki bo v Sofiji morda zadnjič vodil Muro kot glavni trener.

Tekma v Sofiji bo na nacionalnem stadionu Vasil Levski v Sofiji, ki sprejme nekaj čez 43.000 gledalcev (na tekmi naj bi bil polovično zaseden). Četrtkov obračun bo vodila estonska četvorka z glavnim sodnikom Hannesom Kassikom. V primeru napredovanja se bo Olimpija v 3. predkrogu pomerila z boljšim iz dvoboja med Metalurgom iz Donjecka in Čelikom iz Nikšića (prvo tekmo so Ukrajinci dobili kar s 7:0), Mura pa z Arsenalom iz Kijeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.