Šport > Nogomet
10 ogledov

Olimpija blesteče do Tromsoja

Olimpija Jeunesse Esch Anže Petkovšek
Ljubljanska Olimpija je tudi na povratni tekmi prvega predkola kvalifikacij za Evropsko ligo proti luksemburškemu Jeunesse Esch slavila s 3:0 in se zanesljivo s skupnim izidom 6:0 uvrstila v drugo predkolo, kjer jih čaka norveški Tromso.

Ljubljanska ekipa je tudi na povratni tekmi brez težav premagala moštvo iz Luksemburga, ki je na prvem srečanju v Stožicah prav tako prejelo tri zadetke. Olimpijo sta do prednosti z 2:0 že v prvem polčasu popeljala Adnan Bešić in Sreten Sretenović, za skupnih 6:0 pa je v drugem polčasu poskrbel Nik Omladič.

V ekipi Olimpije so manjkali poškodovani Djordje Ivelja, ki je mrežo Luksemburžanov zatresel na prvi tekmi, Nikola Nikezić in Elvis Džafić, ki ga je v golu zamenjal Aleksander Šeliga. Trener Ermin Šiljak je v primerjavi s tekmo v Stožicah opravil nekaj sprememb v prvi enajsterici. Od prve minute je začel William Franklin Vicente, strelec dveh zadetkov ob zmagi s 3:0 pred tednom dni.

Nogometaši Jeunesse Escha so pogumno začeli tekmo, v 4. minuti poizkusili z nevarno akcijo, žogo pa je ulovil Aleksander Šeliga. V 9. minuti je za prvi strel Olimpije poskrbel branilec Sretenović, njegov poizkus je ubranil domači čuvaj mreže Marc Oberwis. V 14. minuti so domačini prišli do novega strela, tokrat je sprožil Dieumerci Ndongala, a je bil na pravem mestu Šeliga. Ljubljančani so dve minuti kasneje poizkusili še enkrat, tokrat preko Aneja Lovrečiča, ki pa ni znal ukaniti Oberweisa.

Čeprav Olimpija v prvih 20. minutah ni resneje ogrozila luksemburških vrat, pa so žogo v domačo mrežo spravili v 25. minuti. Dalibor Radujko je sprva streljal proti golu, žoga se je odbila do Bešiča, ki je dobro odreagiral in žogo pospravil v gol. V 33. minuti je do lepe priložnosti prišel Brazilec Vicente, a je njegov strel ustavil Oberweis. V 38. minuti pa je bilo že 2:0. Iz kota je podal Lovrečič, v kazenskem prostoru je na prvo vratnico vtekel Sretenović in spretno zadel. V zaključku prvega polčasa je zapretil še Filip Valenčič, ki pa ni uspel premagati domačega vratarja.

Gledalci so na naslednjo priložnost morali počakati do 63. minute, ko je najprej streljal Sanel Ibrahimović, v naslednji minuti pa še Yassine Benajiba, oba poizkusa pa sta zletela mimo Olimpijinih vrat. Po tem pa je sledil nov hladen tuš za domače moštvo. Po dolgi akciji Ljubljančanov v 66. minuti je Damjan Trifković podal proti Bobanu Joviću, ki je zaposlil rezervista Nika Omladiča, ta pa je vodstvo Olimpije še dodatno povišal in dokončno odločil potnika v 2. predkrog.

V 76. minuti je iz prostega strela poizkušal Lovrečič, toda njegov strel je ukrotil Oberweis. Minuto kasneje je sprožil Andraž Šporar, pet minut pred koncem Omladič, za Luksemburžane pa je v izdihljajih srečanja trikrat streljal Frankie Quere, a rezultat se ni spremenil.

Evropska liga, prvo predkolo (povratna tekma):

Jeunesse Esch : Olimpija Ljubljana 0:3 (0:2) /0:3/
Bešić (25), Sretenović (38), Omladič (66)

// - izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.