Šport > Nogomet
10 ogledov

Mura v lovu za novo senzacijo

Mura Olimpija Maruško Cipot Bešić Saša Despot
Nogometaši Mure 05 bodo v četrtek ob 18. uri igrali prvo tekmo 3. predkroga evropske lige. Sobočani bodo dvoboj z Arsenalom iz Kijeva začeli v gosteh na stadionu Valerija Lobanovskega, povratna tekma pa bo 9. avgusta v mariborskem Ljudskem vrtu.

Muraši proti pričakovanjem največjih optimistov nadaljujejo svojo evropsko pot. Na stadionu nogometne legende Valerija Lobanovskega s kapaciteto 17 tisoč gledalcev bodo črno-beli lovili ugoden rezultat, ki bi jim na povratnem srečanju dajal možnosti za novo senzacijo in uvrstitev v četrti krog kvalifikacij.

Na poti jim stoji bogati in ambiciozni Arsenal iz Kijeva, ki sicer nima tako bogate in dolge zgodovine (ustanovljen leta 2001), ima pa danes spoštovanja vredno igralsko zasedbo. Domače prvenstvo je slabo začel in je po treh krogih šele na 12. mestu z eno zmago in dvema porazoma.

Tisto, kar muraše lahko skrbi, pa je dejstvo, da dvigajo formo in da so prav zadnjo prvenstveno tekmo dobili prepričljivo s 3:1, potem ko so v gosteh premagali Zarjo iz Luganska. Kot zanimivost velja omeniti, da se je Arsenal (pa tudi Baku, ki ga je Mura izločila v prvem krogu kvalifikacij) letošnje poletje pripravljal za novo sezono v Sloveniji in igral prijateljska srečanja v Pomurju, tako da so ga muraši lahko spremljali tudi v živo.

"Pred pričetkom evropske poti prav gotovo nisem želel na ta 'vzhodna' potovanja, ki so dolga in naporna, tekmeci pa manj atraktivni, a resnično močni. Doslej se je sanjsko izteklo in verjamem v ugoden izid tudi v Kijevu. Arsenal je kakovostna ekipa z nekaj izrednimi posamezniki, a imajo tudi slabosti. Poskušali bomo zaigrati na te strune, vsekakor pa moramo zabiti vsaj zadetek, da bi ostali v igri," pravi trener Mure Feri Cifer.

Muraši so v Kijev odpotovali danes zjutraj, razpoloženi in odločni, da poskušajo priti do še enega podviga. Zavedajo se, da so domači v vlogi izrazitega favorita, kar pa je breme na plečih Ukrajincev in se muraši s tem ne obremenjujejo. Po nedeljskem porazu v pomursko-štajerskem derbiju z Mariborom, kjer je bila igra boljša od rezultata, se vzdušje v ekipi ni porušilo.

Fabijan Cipot Mura 05 | Avtor: www.alesfevzer.com www.alesfevzer.com
V Kijevu bo predvsem zadnja linija močnejša, saj bosta v ekipi Denis Kramar in po vsej verjetnosti tudi kapetan Fabijan Cipot. Kramar ni igral proti Mariboru zaradi izključitve v Novi Gorici, Cipot pa je staknil lažjo poškodbo in je izpustil nekaj treningov, toda kot je "Fabi" zatrdil, bo stisnil zobe in v Kijevu zanesljivo pomagal Muri.

Murin kapetan je večni optimist: "Dali bomo maksimum, in če bomo z disciplinirano taktično igro hkrati tudi napadalno usmerjeni, se lahko nadejamo ugodnega rezultata tudi v Ukrajini. Gledal sem jih. Nekje na podobni ravni so kot CSKA, le konkretnejši in bolj agresivni. To pa nam lahko prinese dodatne nevšečnosti, če se ne bomo postavili, kot je treba. Nevarni so na bočnih položajih. Poskušali bomo zabiti gol v gosteh." V Murinih vrstah pa ne bo najboljšega strelca Nusmirja Fajića, ki je v Sofiji še tretjič porumenel in si prislužil eno tekmo kazni. Svoj prispevek bo, pravi, dodal v mariborskem Ljudskem vrtu. Tekmo bodo sodili finski sodniki, glavni pa bo Antti Munukka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.