Šport > Nogomet
11 ogledov

Mura namesto poraza do visoke zmage?

Mura Olimpija Rep Ranić Saša Despot
Nogometaši Mure so v 3. kolu kvalifikacijh za evropsko ligo na gostovanju pri Arsenalu iz Kijeva zabeležili visok poraz. Domačini so slavili s 3:0, eden izmed strelcev pa je bil tudi Eric Matoukou. Sedaj se je izkazalo, da Kamerunec na tekmi sploh ne bi smel nastopiti. Ukrajince lahko zaradi tega doleti tehnični poraz.

V primeru tehničnega poraza bi nogometaši Arsenala iz Kijeva namesto s tremi goli prednosti na Ljudski vrt prispeli s tremi goli zaostanka. Ukrajinci so na prvi tekmi 3. kola kvalfikacij za evropsko ligo nadigrali slovenskega prvoligaša, saj so na zelenici prevladovali skozi celoten obračun.

Na tekmi je nastopil tudi Eric Matoukou, ki je bil predhodno kaznovan z dvema tekmama prepovedi igranja, vendar je odslužil le eno. Uefin disciplinski organ bo prihodnji teden odločal, kakšna bo kazen za ukrajinski klub. Po najbolj črnem scenariju bi lahko prišlo do tehničnega poraza, kar pomeni, da bi Mura tekmo dobila s 3:0. V taboru Arsenala seveda upajo, da se to ne bo zgodilo.

''Naš klub je prejel obvestilo Uefe, da je bil naš igralec Eric Matoukou leta 2010 v dresu Genka proti Portu izključen in posledično kaznovan z dvema tekmama prepovedi igranja. Uefa je sporočila, da je odslužil le eno tekmo, zato 2. avgusta proti Muri ne bi smel zaigrati v postavi Arsenala. Nadzorno-disciplinski organ Uefe je obravnavo tega primera napovedal za 7. avgust. Arsenalu grozi tehnični poraz 0:3. Evropski in ukrajinski nogometni zvezi smo predstavili vsa pojasnila in dokumentacijo, iz katere je razvidno, da nismo imeli informacij (o kazni, op. a.). Vseeno se klub ne izogiba odgovornosti za nastali položaj. Upamo, da bodo Uefin organ naši dokumenti prepričali. V vsakem primeru pa se bomo borili za zmago,'' so zapisali na uradni strani kluba.

Komentarjev 1
  • softundsicher 13:15 04.avgust 2012.

    "Po najbolj črnem scenariju bi lahko prišlo do tehničnega poraza, kar pomeni, da bi Mura tekmo dobila s 3:0."Pa kaj vi ste Ukrajinci? To je namreč črni scenarij za njih in ne za Slovence!