Šport > Nogomet
35 ogledov

Muri kazen 2.000 €, navijači v bojkot

Mura Olimpija navijači Saša Despot
Nogometna zveza Slovenije (NZS) je z dva tisoč evri kaznovala Muro 05, ker so njeni navijači proti Olimpiji "z nešportnim skandiranjem izražali nestrpnost, sovraštvo in žalili dostojanstvo posameznika oziroma skupine". Klub navijačev Slovenije Slovenija Supporters napoveduje bojkot tekme z Romunijo.

"V klubu Slovenija Supporters smo pred nekaj trenutki izvedeli za šokantno kazen, ki so jo prejeli pri NK Mura in ki bo verjetno v prihodnje temeljito pretresla navijače in nogometne klube, če želijo še razvijati nogomet v Sloveniji. NZS, ki je letos prevzela vodenje SNL, se je očitno odločila, da si bo blagajno napolnila s klubi, ki imajo vsaj še nekaj navijačev, in s tem še bolj opustošila klubske blagajne! Tega v klubu navijačev slovenske nogometne reprezentance Slovenija Supporters in tudi v drugih navijaških organizacijah ne bomo sprejeli. K temu dodajmo še ignoranco in nesodelovanje NZS in mera je polna. Klub Slovenija Supporters tako z današnjim dnem preneha vse aktivnosti v zvezi z reprezentančnimi tekmami, ki potekajo pod okriljem NZS. Klub Slovenija Supporters in skupina GD (Green Dragons, op. a.) so že prejšnji teden pozvali NZS k sestanku, da bi se določene zadeve uredile, kot jih urejajo po normalno nogometno urejenih državah, vendar se to ni zgodilo. NZS je celo pred dobrim mesecem (o tem smo pisali tudi na FB) organizirala posebno skupino disciplinskih sodnikov, ki bodo v prihodnje očitno udarjali po blagajnah klubov zaradi navijačev, ki živijo za klube," so pri Slovenija Supporters zapisali na uradnem Facebook profilu.

slovenija navijači  estonija reprezentanca | Avtor: Saša Despot Saša Despot
NZS bo dosledno kaznovala

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je z dva tisoč evri globe kaznovala ND Mura 05 zaradi dogajanja na tekmi 5. avgusta v Murski Soboti. Navijači Mure so namreč na tekmi proti NK Olimpija Ljubljana z nešportnim skandiranjem izražali nestrpnost, sovraštvo in žalili dostojanstvo posameznika oziroma skupine, so sporočili iz zveze. Kot so sporočili iz NZS, bodo odslej vse kršitelje dosledno kaznovali. Sicer pa se je disciplinski sodnik NZS za ta korak odločil na podlagi novega 26a. člena disciplinskega pravilnika zveze ter navodil sodnikom glede dejanj izražanja nestrpnosti, sovraštva in žalitev, ki jih je 20. junija sprejel izvršni odbor zveze.

Ob tem je izvršni odbor zveze klubom, ki nastopajo v tekmovanju NZS, sodnikom, delegatom in kontrolorjem sojenja v juliju posredoval tudi dopis, v katerem je opozoril, da NZS skupaj z ostalimi nogometnimi deležniki vzpostavlja sistem in ukrepe s ciljem ničelne tolerance do nesprejemljivih dejanj spodbujanja ali razpihovanja rasnega, narodnostnega, etničnega, spolnega, jezikovnega, verskega, političnega ali drugega sovraštva ter nasilja, nestrpnosti ali žalitve dostojanstva posameznika oziroma skupine na nogometnih tekmah, so še zapisali v zvezi.

Sicer pa se je tekma končala z zmago Nogometnega kluba Olimpija, ki je premagal Muro z 2:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.